TV: Insigne hjälte med vackert mål - allt tyngre för Roma

Serie A

Napolis Lorenzo Insigne sänkte Roma i "Derby del Sole" med sitt 2-1-mål.
Därmed föll huvudstadslaget för tredje matchen i följd.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Två lag som båda föll i sina föregående Serie A-möten drabbade samman i ”Derby del Sole” på Stadio San Paolo. Hemmalaget Napoli gick på pumpen borta mot succégänget Atalanta och gästerna från Rom föll med dubbla mål mot Ken Semas Udinese.

Att det var två lag som föll i sina tidigare ligamatcher var tydligt i den första halvleken, om man ska rikta fokus mot resultatet. Den första akten slutade nämligen mållöst. Under resterande 45 minuter blev det däremot ändring på det.

I den 55:e minuten öppnades målskyttet. José Callejón fläkte sig fram och stötte in 1-0. Förarbetet stod portugisen Mario Rui för genom att slå ett mycket precist inlägg som föranledde spanjorens fullträff. Ledningen blev däremot inte långvarig.

Efter ett distinkt avslut från Henrich Mchitarjan var kvitteringen ett faktum i den 60:e minuten. Vem som assisterade till baljan? Den offensive kollegan Edin Dzeko.

Därefter såg mötet mellan lagen ut att sluta mållöst. En 29-årig italienare ville dock annat.

Napolis Lorenzo Insigne tog sig inåt i banan och avlossade ett välplacerat avslut som seglade förbi Paul Lopez i bortamålet. Ett mål som blev matchens sista när ”Derby del Sole” slutade med Napoli-seger, 2-1.

I nästa omgång av Serie A möter laget från Neapel bottengänget Genoa. Roma ställs å sin sida mot Dejan Kulusevskis och Riccardo Gagliolos Parma.

Roma: Lopez - Zappacosta, Smalling, Mancini, Ibanez - Spinazzola, Veretout - Mchitarjan, Pellegrini, Kluivert - Dzeko.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Ruiz, Demme, Zielinski - Callejon, Milik, Insigne.