TV: Efter Kulusevskis miss - anfallskonkurrent vände och blev hjälte

Serie A

Dejan Kulusevski stod för en jättetavla och frispelade Joaquin Correa till 1-0 Lazio.
Då klev anfallskonkurrenten Alvaro Morata fram och vände med en assist och två mål så Juventus vann med 3-1.
- Vi började svagt och släppte in efter en dålig bakåtpass, säger Juventus-tränaren Andrea Pirlo till DAZN.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

När Juventus välkomnar Lazio på Allianz Stadium under lördagskvällen är det viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Juventus hade chans att haka på Inter och Milan i tabelltopppen, medan Lazio i sin tur vid seger kunde haka på lokalrivalen Roma om den sista Europaplatsen.

När startelvorna presenterades stod det klart att Dejan Kulusevski fick spela från start för Juventus i stormötet, i en ny roll, då Ronaldo vilades och svensken fick bilda anfallspar med spanjoren Alvaro Morata.

Det blev dock ingen rolig start på matchen för svensken. I den 14:e minuten stod han för en bakåtpass som inte var så genomtänkt. Passen plockades upp av Lazio-anfallaren Joaquin Correa - som blev friställd med Juventus-målvakten Wojiech Szczesny och placerade in 1-0 till Juventus.

- Det här är en rejäl tavla av svensken som bjuder Lazio på 1-0-målet. Joaquin Correa kan man inte ge sådana chanser, kommenterade Jesper Hussfelt i C Mores sändning.

- Nej, nej, nej, Dejan Kulusevski. Så får man inte ge bort bollen, fyllde expert Matias Concha i.

Några minuter innan halvtid kvitterade Juventus, dock. Fransmannen Adrien Rabiot blev frispelad i djupled av Alvaro Morata - och Rabiot förvaltade läget väl när han dundrade in kvitteringen till 1-1 bakom Pepe Reina i Lazio-målet.

Tio minuter in i den andra halvleken tog Juventus sedan ledningen. Federico Chiesa frispelad Alvaro Morata i djupled, som tog med sig bollen och avslutade distinkt in 2-1 till hemmalaget.

Bara tre minuter senare hade Morata dessutom gjort 3-1 med sitt andra mål i matchen. Aaron Ramsey fälldes i Lazios straffområde i den 60:e minuten och Juventus tilldelades därmed en straff. Den straffen Morata klev fram till straffpunkten för att förvalta, vilket han gjorde och satte 3-1 till Juventus.

Därefter försökte Lazio att få till en reducering, men lyckades inte. Slutresultatet blev 3-1 och Juventus hakar därmed på Milanoklubbarna i toppen av Serie A-tabellen. Efter segern befinner man sig nu på tredjeplats, en poäng bakom andraplacerade Milan på 52 poäng.

- Vi började svagt och släppte in med efter dålig bakåtpass, men sedan kom det en stark reaktion ifrån hela laget. Trots att det saknades många spelare. Vi tappade inte huvuderna, utan vi höjde tempot och det var det viktigaste, säger Juventus-tränaren Andrea Pirlo till DAZN efter matchen.

Lagens startelvor:

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Demiral, Danilo, Alex Sandro - Bernardeschi, Ramsey, Rabiot, Chiesa - Kulusevski, Morata

Lazio: Reina - Marusic, Hoedt, Acerbi - Lulic, Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto, Fares - Correa, Immobile

Du ser matchen mellan Juventus och Lazio på Sportkanalen och på cmore.se. Avspark 20:45.