Kulusevskis första titel med Juventus - Ronaldo hjälte mot Napoli efter dramatik

Dejan Kulusevski har vunnit sin första titel med Juventus.
Cristiano Ronaldo sänkte på onsdagen Napoli i supercupen.
- Vi är väldigt glada över segern, säger Ronaldo enligt Football-Italia.

Se Ronaldos mål mot Napoli i Sporten i spelaren ovan.

Juventus ställdes under onsdagskvällen mot Napoli i den italienska supercupen på Mapei Stadium. Då spelade Dejan Kulusevski, 20, från start för Turin-laget efter att ha hoppat in senast i 2-0-förlusten mot Inter i Serie A.

Men det var Napoli som var bäst inledningsvis och var närmast ett ledningsmål.

Hirving Lozano dök i mitten av första halvlek upp i straffområdet på ett fint inspel, men nickade rakt på polske målvakten Wojciech Szczesny, och därmed klarade sig Juventus ifrån underläge i paus. Juventus skapade inte särskilt mycket i första halvlek och fick vänta på sina chanser till den andra akten.

Några minuter in i andra halvlek satte Weston McKennie in bollen framför mål och Kulusevski försökte att nicka, men nådde inte bollen med pannan. Därmed hamnade i stället bollen framför Federico Bernardeschi, som var nära att få fira, men i stället fick se målvakten David Ospina avvärja möjligheten.

Cristiano Ronaldo var också het under inledningen av andra halvlek och skapade ett par farligheter innan han fick fira ett ledningsmål. I den 64:e minuten dök han upp i straffområdet på en andraboll efter en hörna och satte då bollen distinkt i mål till 1-0.

I slutet såg matchen först ut att gå till förlängning. Napoli blev nämligen tilldelat straff sent, men utan att utnyttja den möjligheten. Lorenzo Insigne sköt utanför mål, och därmed vann Juventus i slutändan med 2-0 efter mål av Alvaro Morata i den 95:e minuten.

- Vi är väldigt glada över segern. Det var tufft eftersom att planen var hemsk, men vi gjorde vårt jobb, säger Ronaldo enligt Football-Italia.

- Vi visade bättre attityd än i förlusten mot Inter. Den matchen har vi nu lagt bakom oss, och det här är en väldigt viktig titel. Vi hoppas att det här kan ge laget mer självförtroende inför framtiden. Milan och Inter är väldigt bra lag, men jag tror att vi har det som krävs för att vinna. Det kommer att bli väldigt tufft, men jag tror att det är möjligt att vinna ligan.

Dejan Kulusevski har nu vunnit sin första titel med Juventus.

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo - McKennie, Bentancur, Arthur, Chiesa - Kulusevski, Ronaldo

Napoli: Ospina - Di Lorenzo; Manolas, Koulibaly, Rui - Bakayoko, Demme - Lozano, Zielinski, Insigne - Petagna.

Publicerad 2021-01-20 kl 22:55