TV: Inter tappade poäng mot Roma – mållöst trots flera jättelägen

Serie A

Inter har tagit sig upp i toppen av Serie A.
Men mot Roma tappade man poäng efter en mållös match, som innehöll mängder med chanser för Inter.
- Vi kunde varit mer beslutsamma framför mål i kväll och då hade vi tagit hema de tre poängen, säger tränaren Antonio Conte.

Empoli

I förra omgången gick Inter om Juventus i toppen av Serie A, vilket gör att Milanoklubben nu leder Serie A med 37 poäng efter 14 omgångar. På fredagskvällen stod Roma för motståndet för serieledarna, ett Roma som låg femma inför kvällens möte, nio poäng efter Inter.

Inter hade de bästa målchanserna i första halvleken, där de skapade lägen både tidigt och sent i halvleken. Först var det Romelu Lukaku som högg på slarv i Romas försvar, men då räddade Antonio Mirante. Senare i halvleken slarvade samme Mirante och igen fick Lukaku chansen. Den gången hamnade bollen hos Marcelo Brozović, som sköt högt över i helt fritt läge.

Inter fortsatte skapa chanser i den andra halvleken, där bland annat Lautaro Martinez hade ett läge som stoppades av Romaförsvaret och Matías Vecino hade en chans som Mirante räddade. Roma växte också själva in i matchen mer, men hade svårt att skapa någon riktigt klar målchans.

Inter fick ett jätteläge att avgöra bara minuter från slutet när bollen spelades in mot höstens stora succéspelare, Lautaro Martinez. Men från nära håll missade anfallaren bollen och matchen slutade 0-0.

- Om man tittar på hela matchen var Mirante matchens lirare och Roma hade inte riktigt något skott på mål, så bollinnehavet spelar inte så stor roll då, säger Inters tränare Antonio Conte, enligt Football Italia.

- Vi kunde varit mer beslutsamma framför mål i kväll och då hade vi tagit hema de tre poängen.

Inter behåller tillfälligt serieledningen två poäng före Juventus, som i helgens omgång möter trean Lazio. Roma går om Cagliari och ligger fyra med en match mer spelad.

Inter: Handanovic - Godin, de Vrij, Skriniar - Candreva, Vecino, Valero, Brozovic, Biraghi - Martinez, Lukaku

Roma: Mirante - Santon, Mancini, Smalling, Kolarov - Veretout, Diawara - Mkhitaryan, Pellegrini, Perotti - Zaniolo

-
-
Publicerad 2019-12-06 kl 22:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.