TV: Giroud sköt Milan till serieledning - när Zlatan Ibrahimovic bänkades

Serie A

Zlatan Ibrahimovic började på bänken - då levererade Olivier Giroud.
Milan-anfallaren gjorde nämligen matchens enda mål i segermatchen mot Torino.

Under tisdagskvällen tog Milan emot Torino på San Siro. Milan har börjat Serie A-säsongen på ett strålande sätt och efter nio omgångar ligger laget på andra plats - med samma poäng som serieledande Napoli men med sämre målskillnad. Torino låg inför matchen på tolfte plats med elva inspelade poäng.

Milan-tränaren Stefano Pioli valde att starta med Zlatan Ibrahimovic på bänken efter att svensken spelat 90 minuter i 4-2-segern mot Bologna i lördags. I stället tog Olivier Giroud plats på topp. I Torino fanns Andreas Belotti, som har ryktats vara på väg till just Milan, med från start.

Milan öppnade matchen klart bäst och tog tidigt ledningen. Knappa kvarten var spelad när en hörna skarvades mot den bortre stolpen, där höll sig Olivier Giroud framme och tryckte in 1-0 framför hemmapubliken. En ledning som Milan höll in till pausvilan.

Torino kom ut som det bättre laget i andra halvlek och tog initiativet i matchen. Gästerna pressade Milan länge i jakten på ett kvitteringsmål, bland annat fick Antonio Sanabri ett öppet läge i straffområdet och testade Milan-målvakten Ciprian Tătărușanu - som tvingades till en bra räddning.

Med tre minuter kvar att spela byttes Zlatan Ibrahimovic in, då han ersatte Olivier Giroud.

Torino tryckte på men Milan höll undan och vann matchen med 1-0. Milan går därmed upp i serieledning i Serie A, tre poäng före Napoli med en match mer spelad.

Milan: Tătărușanu - Calabria, Tomori, Romagnoli, Kalulu - Tonali, Kessie - Saelemaekers, Krunic, Leao - Giroud.

Torino: Milinkovic-Savic - Djidji, Bremer, Buongiorno - Singo, Pobega, Lukic, Aina - Linetty, Belotti, Brekalo.