Juve missade chansen

Italien

Juventus hade chansen att ta över serieledningen från Inter - men tog den inte. Palermo vann på hemmaplan med 2-0 sedan Edison Cavani och Fabio Simplicio gjort mål i slutet av första och i början av andra halvlek. Därmed ligger Juventus kvar på tredje plats i serie A.

Även Milan hade en tung kväll och Milanoklubbens problem bara fortsätter. Hemma mot Atalanta kunde till slut inhoppande Ronaldinho rädda en poäng med sex minuter kvar av mötet mot Atalanta. Då hade bortalaget ändå tvingats att spela med tio man från och med 39:e minuten då Ivan Radovanovic blev utvisad. Milan hade dock ändå förtvivlat svårt att kvittera Atalantas ledning, Alexandre Pato träffade bland annat ribban innan till slut Ronaldinho byttes in och kunde fastställa slutresultatet, 1-1.

Milan som tidigare i veckan förlorade, 0-1, hemma mot Zürich i Champions league, ligger nu bara på elfteplats i tabellen. I toppen fick Sampdoria bara 1-1 mot nykomlingen Parma, vilket inte räckte till att ta över serieledningen från Inter som har bättre målskillnad.

Publicerad 2009-10-04 kl 22:57