Juventus finalklart - slog Fiorentina i returmötet

Coppa Italia

Juventus är finalklart i Coppa Italia.
Det står klart efter en 2-0-seger mot Fiorentina under onsdagskvällen.
I finalen möter "I Bianconeri" Inter.

Under tisdagen blev Inter finalklart i Coppa Italia efter en tung 3-0-seger i Milanoderbyt mot Milan. Under onsdagen skulle det bli klart vem som möter Inter i finalen, då Juventus och Fiorentina spelade returmöte i den andra semifinalen. Det första mötet vann Juventus med 1-0.

Efter 26 minuter på Allianz Stadium höll Dusan Vlahovic på att stå för ett klassiskt "Gol Dell’Ex", att man gör mål mot sin tidigare klubb, när han blev friställd från nära håll. Den serbiske anfallaren fick dock inte till avslutet, så situationen rann till slut ut i sand.

Målet kom strax därefter, dock. Federico Bernadeschi höll sig framme på en retur och stötte in 1-0-målet till hemmalaget, vilket innebar att Juventus vid detta läget hade en 2-0-ledning totalt.

Med 69 minuter på matchklockan fick Juventus in ytterligare ett mål i nät genom Adrien Rabiot. Men efter VAR-granskning bedömdes en Juventus-spelare vara offside i uppbyggnadsfasen - så målet dömdes bort.

2-0 kom sedan på tilläggstid när Danilo sköt in Juan Cuadrados inlägg till 2-0 från nära håll,  och det blev sedermera slutresultatet.

Juventus är därmed finalklart. Finalen spelas den 11 maj på Stadio Olimpico i Rom, där Juventus står som hemmalag.

Juventus: Perin - De Sciglio, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro - Bernadeschi, Zakaria, Danilo, Rabiot - Vlahovic, Morata.

Fiorentina: Dragowski - Venuti, Martinez Quarta, Igor, Biraghi - Duncan, Torreira, Saponara - Ikone, Cabral, Gonzalez.