Juventus på väg mot trippeln - vann cupfinalen

Serie A

Steg ett och två är avklarade. Efter segern mot Lazio i cupfinalen, 2-1 efter förlängning, har Juventus en titel kvar till trippeln. Barcelona är varnat.

Ett titeljagande Juventus är inte att leka med. Lazio gjorde ett bra försök att välta Serie A-segraren i cupfinalen hemma på Olympiastadion i Rom, men när förlängningen var över hade "Den gamla damen" klivit ett trappsteg till på vägen mot en komplett säsong - i så fall med Champions League-finalen mot Barcelona i Berlin den 6 juni som klimax.

Cupfinalen fick en rivstart och det var försvararna som drog igång festen.

Backar slog till
I den fjärde minuten hittade rumänen Stefan Radu en glipa i Juventus försvarsmur och nickade in Lazios ledningsmål efter en frispark.

Den italienska landslagsbacken Giorgio Chiellini ville inte vara sämre. När Andrea Pirlo i den elfte minuten lade upp bollen för en Juventus-frispark en bit in på Lazios planhalva gjorde han sig redo på straffområdesgränsen. Arturo Vidal nådde högst och nickade ned, Chiellini mötte liggande på volley och skickade upp bollen i nättaket: 1-1.

Därefter sjönk intensiteten något och trots en god vilja att avgöra från båda håll gick matchen till förlängning.

Stolpe stolpe ut
Där tänkte inhopparen Filip Djordjevic bli matchhjälte för Lazio, men fick se sitt skott gå stolpe stolpe ut bakom Juventus reservmålvakt Marco Storari. I stället var det en av de svartvitrandiga bänkspelarna som blev tungan på vågen. Alessandro Matri ersatte Fernando Llorente i den 84:e minuten och placerade bollen i nätmaskorna redan innan domaren Daniele Orsato blåste av för ordinarie tid.

Den gången blev målet, tveksamt, bortvinkat för offside men sex minuter in i förlängningen fick 30-åringen jubla på allvar. Pirlo stod för förspelet och Matri hittade rätt via Laziomålvakten Etrit Berisha, i Kalmar FF 2010-2013.

Publicerad 2015-05-20 kl 23:24