Juventus rycker i Serie A – Ronaldo bakom segern i toppmötet

Serie A

Cristiano Ronaldo spelade från start för Juventus mot Napoli.
Och portugisen låg bakom Juves 3-1-seger med sina dubbla framspelningar.

På lördagen tog Juventus emot Napoli hemma på Juventus Stadium. Inför mötet ledde Juventus serien och skuggades av Napoli som hade chansen att gå upp på samma poäng som Turinlaget vid seger. Och laget fick en bra start på matchen.

Efter tio minuters spel satte Dries Mertens dit ledningsmålet på pass från Jose Callejon, men 20 minuter senare skulle hemmalaget kvittera. Cristiano Ronaldo spelade fram Mario Mandzukic som målade fram till 1-1, vilket var ställningen i halvtid.

I början på den andra satte Mandzukic dit sitt och Juves andra mål för kvällen. Efter timmens spel kom nästa smäll för bortalaget från Neapel. Marco Rui drog på sig sitt andra gula kort och visades ut.

Med kvarten kvar svarade Ronaldo för sin andra framspelning för kvällen när han assisterade Leonardo Bonucci fram till 3-1.

Mittbackens mål blev matchens sista och Juventus rycker i toppen av Serie A-tabellen. Avståndet ner till Napoli på andra plats är nu sex poäng.