Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN
39v

Juventus sportchef: "Det är vår plikt att försöka med Donnarumma"

Efter att målvaktstalangen Gianluigi Donnarumma aviserat att han inte tänker förlänga med Milan har ryktena främst handlat om en övergång till Real Madrid. Men även Juventus kan ge sig in i jakten, det säger Juventus sportchef till Corriere della Sera.

Det var under torsdagen som beskedet kom att Milans supertalang Gianluigi Donnarumma inte tänker förlänga sitt kontrakt när det går ut nästa sommar. Hittills har diskussionerna mest handlat om en övergång till Real Madrid, men Juventus sportchef Giuseppe Marotta säger till Corriere della Sera att även Juventus kan ge sig in i jakten.

- Juventus har rätt att undersöka varje möjlighet. När en spelare finns tillgänglig är det vår plikt att göra ett försök. Är vi ute efter Donnarumma? Inte för tillfället. Han är en stor talang, men du måste kunna göra skillnad på talang och mästare.

Marotta uttrycker dock även sympati för Milan och efterfrågar en förändring av transfersystemet för unga spelare.

- Det blir bara svårare och svårare för klubbar att hantera den här typen av situationer. Vi befinner oss i en förändring av hur unga spelare hanterar sina karriärer. De är omgivna av folk som styr dem, ofta rakt bort från klubben som fostrat dem. Det är ett faktum. Reglerna behöver förändras, och det hårda arbete som klubbar lägger ner på sina ungdomsspelare måste skyddas bättre, slår Marotta fast.

Att lösa Donnarumma redan i sommar kan dock bli dyrt, och Marotta utesluter att Juventus kommer göra några affärer likt förra årets jättetransfer av Gonazalo Higuain, som lämnade Napoli för över 900 miljoner kronor.

- Kan vi köpa ännu en Higuain? Nej, det var en utgift över det vanliga. Vi kommer att hålla oss sansade på transfermarknaden, även om spelarvärderingarna som kastas omkring är helt galna.

Publicerad 2017-06-17 kl 09:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER