Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
1v

Juventus vill förlänga med svenske mittbacken: "En jättekomplimang"

Foto: juventus.com/Bildbyrån

Mattias Andersson, 20, spelar i Serie C med Juventus U23-lag.
Nu vill storklubben förlänga med mittbacken.
- Vi är inne i förhandlingar, bekräftar Andersson för Fotbollskanalen.

Sommaren 2016 valde Mattias Andersson att lämna Malmö FF för den italienska jätten Juventus. Den första säsongen tillhörde mittbacken Juves Primavera-lag, förra säsongen var han utlånad till holländska FC Den Bosch och den här säsongen håller han till i Juventus U23-lag. Det är ett nystartat lag som spelar i det vanliga seriesystemet i Italien, i tredjeligan Serie C.

- För mig har det gått bra den här säsongen. Jag fick förtroende från början och jag har fått spela mycket. Det har gått bra och jag har fått starta i nästan alla matcher som jag kunnat vara med i. Sen är vi ett nytt och ungt lag. Det är en ny stab och allt är nytt, så det var svårt i början att spela som ett lag men vi har verkligen jobbat på bra under säsongen och vi har blivit bättre, säger Andersson. 

- Vi möter för det mesta äldre och mer rutinerade spelare. Det är en ganska fysisk liga. Man sätts på prov, så det är utvecklande för mig. Det är bra kvalitet på ligan. Det är många rutinerade lag och det känns bra för mig att få spela seniorfotboll. Det är stor skillnad jämfört med ungdomsfotboll.

Hur kommer det sig att det blev spel i U23-laget den här säsongen?
- Förra året hade jag väldigt otur med skador i Holland och sen var det snack om att göra ett sånt här B-lag, men jag var tvungen att vänta in i slutet för att se om det skulle bli av. Det blev det och jag kände att det skulle vara en jättebra möjlighet för mig. Nu får jag spela i klubben som jag tillhör och jag spelade ju inte så många matcher förra säsongen, så det här har varit perfekt för mig.

Andersson tränar då och då med Juventus A-lag, när det stjärnspäckade gänget är i behov av en mittback i träning. 20-åringen har också fått besked om att klubben vill förlänga hans kontrakt, som går ut till sommaren.

- Ja, de vill förlänga med mig. Vi är inne i förhandlingar och jag vill absolut förlänga, säger Andersson.

- Bara det att klubben vill förlänga med mig är ett kvitto på att jag gjort det bra och att de tror på mig inför framtiden. Jag tar det som en jättekomplimang. Jag trivs jättebra i klubben och Italien.

Agenten Martin Dahlin är fåordig om förhandlingarna med Juventus men säger:

- Det stämmer att Mattias har blivit erbjuden ett kontrakt, och vi är positiva till att hitta en lösning.

Den tidigare MFF-spelaren har stora tankar om sin framtid i Juventus. Han är tydlig med att han siktar högt.

- Mitt långsiktiga mål är att spela i Juventus A-lag. Det är ju verkligen ett av världens bästa lag och det är absolut mitt långsiktiga mål. Sen kommer det bli väldigt svårt, men jag ska fortsätta utvecklas och är fortfarande ung. Jag ska göra allt jag kan, säger Andersson.

- Jag trivs jättebra i Italien. Nu har jag också lärt mig språket. Första året här var lite speciellt, men nu när jag lärt mig italienska så känns det jättebra med mina lagkamrater. Livet utanför fotbollen har blivit mycket lättare.

Andersson förklarar att han är väldigt glad över att han flyttade utomlands.

- Jag har vuxit både som spelare och som person. Jag har verkligen mognat och lärt mig ta mer ansvar. Jag bor själv här och det har varit en stor omställning, så jag har lärt mig mycket. Jag är väldigt glad över att jag tagit mig an den här utmaningen, säger 20-åringen.

Publicerad 2019-01-08 kl 18:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons