Juventus vinnare när Napoli och Fiorentina kryssade

Serie A

Napoli fick en mardrömsstart mot Fiorentina med baklängesmål efter fem minuter. Men direkt på avspark gick de ljusblå till motangrepp – och kvitterade.

Måndagskvällens vinnare i Serie A? Ligaledande Juventus, som inte spelade. Förlorare? Napoli som nu är tre poäng bakom den regerande mästarklubben och Fiorentina som troligen spelade bort sin chans att på allvar utmana om ligatiteln under våren.

Det blev konsekvensen av 1-1-mötet i Florens.

Båda målen kom i rask takt i början av matchen. Först nickade Marcos Alonso in en hörna till publikens stora glädje, men minuten senare (7:e) gjorde hemmaförsvaret bort sig rejält och Gonzalo Higuain, ligans skyttekung, som svarat för totalt 25 mål den här säsongen, slog in kvitteringen.

Efter pausen stoppade Fiorentinas rumänske målvakt Ciprian Tatarusanu Napoli från att ta alla tre poängen. I samma anfall stod han för två riktigt vassa räddningar på José Callejons och Higuains avslut.

Fiorentina är fyra i tabellen med 53 poäng, lika många som trean Roma. Avståndet till Juventus är åtta poäng.

Sassuolo slog Lazio borta med 2-0 (Domenico Berardi och Gregoire Defrel) och klev upp som tabellsjua.