Klart: Inter är Serie A-mästare - Atalanta föll ihop i måstematch

Serie A

Inter är Serie A-mästare, med fyra matcher kvar.
Det stod klart efter Atalantas poängtapp mot Sassuolo under söndagen.

Se den avgörande straffmissen i spelaren ovan.

Inter vann sin match under lördagen och satte press på Atalanta inför deras bortamatch mot Sassuolo under söndagen. Atalanta var tvunget att vinna för att Inter inte skulle säkra Serie A-titeln i kostym.

Atalanta fick en tuff start på matchen när målvakten Pierluigi Gollini gjorde ner Jeremie Boga som sista gubbe och fick rött kort. Trots det tog de efter en halvtimme ledningen i matchen.

Robin Gosens slängde sig fram på en studsande boll från Ruslan Malinovsky i straffområdet och drog in ledningsmålet med en vänstervolley. 1-0 stod sig sedan till paus. När Sassuolo sedan fick straff efter drygt 50 minuter klev Domenico Berardi och satt dit bollen i mål.

Med en kvart kvar av matchen fick Atalanta straff och Sassuolo rött kort. Luis Muriel klev fram, men missade. Andrea Consigli räddade straffen och såg ut att bli stor hjälte för Inter.

När domaren blåste av matchen var Atalantas poängtapp ett faktum, och Inter hade vunnit Serie A-titeln. Detta med fyra matcher kvar att spela. Inters titel betyder att Juventus långa svit (nio raka) är bruten.

Titeln är Inters 19:e totalt, och senast de vann var 2010 under José Mourinhos ledning.