Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
39v

Konatés mardrömsskada: “Var nära startelvan"

Foto: Bildbyrån.

Pa Konaté har fått en mardrömsstart i Spal. 
Vänsterbacken var just redo att ta upp kampen om en startplats, när oturen var framme och han skadade sig i en cupmatch.
- Tråkigt att skadan kom just då, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FFs tidigare vänsterback Pa Konaté lämnade i somras svenska mästarna för en ny utmaning i Serie A-nykomlingen Spal. Han fick inledningsvis mycket speltid under försäsongen och startade i säsongens första tävlingsmatch – cupmötet mot Renate – men förpassades därefter till bänken under hösten i ligan.

Men i början av december fick han åter chansen i cupmötet mot Cittadella för att visa upp sig igen för tränaren Walter Mattioli. Det slutade med att han blev utbytt med en fraktur i vänsterfoten.

- Jag fick operera mig direkt. Nu har jag precis börjat kunna gå igen utan kryckor. Nu gäller det att få foten stark igen, men det tar fortfarande ett tag innan jag kan gå ut på planen och börja jogga och springa igen, säger Konaté och fortsätter:

- Jag kände precis innan skadan att jag var nära att ta mig in i laget, samtidigt som jag hade en bra dialog med tränaren, så det gjorde att det var väldigt trist med skadan, säger han.

Nu dröjer det minst en månad till innan han är i närheten av en startelva i Serie A.

- Det tar i varje fall en månad till innan jag kan börja jogga och springa ordentligt igen, så det är först då jag kan börja ordentligt med rehabiliteringsträningen. Det är såklart tufft. Det är inget man vill ha i sin fotbollskarriär och särskilt inte när man kommer till en ny klubb.

Men det innebär inte att 23-åringen funderar över sin situation i klubben. Han kände att han var på väg att få mer speltid innan skadan, då den knappa speltiden främst handlade om att få en startsträcka i klubben.

- Jag tror att det (den knappa speltiden) handlar mycket om att det är ett helt annat sätt att spela fotboll på här. De vill att allting ska vara på plats innan man spelar. Det är en väldigt tuff, men duktig tränare, som vill att allt ska vara taktiskt korrekt. Jag kände precis innan skadan att jag var nära att ta mig in i laget, samtidigt som jag hade en bra dialog med tränaren, så det gjorde att det var väldigt trist med skadan.

- Jag trivs väldigt bra, det gör jag verkligen. Jag tycker att jag har kommit till en klubb som passar mig bra med sättet vi spelar på. Det är därför tråkigt att skadan kom nu, när man just börjat komma in i det. Men annars trivs jag väldigt bra i Spal, fortsätter han.

Han tror heller inte att det är till hans nackdel att klubben i helgen värvade in 32-årige vänsterbacken Boukary Dramé från Atalanta.

- Nej, det oroar inte mig. Det kommer alltid in nya spelare. Det finns en annan vänsterback i laget som också har skadat sig, så jag förstår absolut att de behöver tillgängliga spelare. Det är inget jag oroar mig för. Jag ska ta mig tillbaka så snabbt som möjligt och sedan fajtas om en plats i startelvan. Det är inga konstigheter.

Konaté tar nu sikte på att bli frisk för att komma tillbaka så fort som möjligt.

- Det är första gången jag är skadad länge, men jag är såklart motiverad att komma tillbaka och göra debut i Serie A. Det här är en liga som jag absolut ska kunna spela i, så nu vill jag ta mig tillbaka och hjälpa klubben till att klara sig kvar i Serie A.

Spal ligger för närvarande på 17:e plats i ligan med endast bättre målskillnad än Marcus Rohdéns Crotone på nedflyttningsplats. 
Publicerad 2018-01-15 kl 13:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons