POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Krafth sökte ny klubb i januari - kan nu stanna i Bologna: "Ska snacka med tränaren"

Foto: Bildbyrån

Emil Krafth ville i januari lämna Bologna.
Nu öppnar han för att stanna i Serie A-klubben.
- Jag får se vad jag får för indikationer, säger han till Fotbollskanalen. 

Bolognas svenske landslagsback Emil Krafth var i sommar med och bidrog till att Sverige tog sig till kvartsfinal i VM i Ryssland. Han kom till spel genom ett inhopp i andra halvlek i segern mot Schweiz och spelade därefter från start i kvartsfinalen mot England. 

- Jag har väl på sätt och vis börjat smälta det lite grann. Jag tror att man kommer att tänka tillbaka på det mer senare också, då man verkligen levde i en VM-bubbla så länge då och sedan åkte ur och gick på semester direkt. Jag har blivit lite påmind om det på stan, men samtidigt är det skönt att få lite avkoppling från fotbollen på semestern. Om ett tag, så kommer man nog att tänka tillbaka mer på det, säger han till Fotbollskanalen. 

I går återvände han till Italien och Bologna, där han i veckan kommer att genomgå tester för att sedan börja träna med laget igen. Däremot är det fortsatt osäkert om hans framtid är i Bologna, då han under förra säsongen fick ont om speltid i ligan och i januari sökte efter en ny klubb, men till slut valde att stanna i Serie A-klubben. 

- Det är väl fortfarande lite ovisst. I januari, så kände jag att jag ville byta klubb eftersom att jag inte fick spela, men sedan bytte vi tränare, så det är lite ovisst hur tränaren tänker och om han tror på mig. Det ska bli skönt att komma igång igen och höra lite kring hur hans tankar går inför framtiden, så man kan få lite indikationer och om man inte får det, så får man söka sig vidare, säger han och syftar på att Milan-legendaren Filippo Inzaghi tog över som ny tränare i klubben efter säsongens slut. 

Då är du även öppen för att stanna i Bologna?
- Ja, men det måste man vara, i varje fall ha ett snack med honom (Inzaghi) kring hur han tänker om mig och sådant. Under förra säsongen, så fick jag inte spela så mycket, men den här tränaren kanske tänker annorlunda, säger han. 

Känner du någon stress över att hitta ny klubb om du inte stannar i Bologna?
- Nej, det är ju knappt en månad kvar av transferfönstret, så det är väl ändå ganska lång tid. Det är klart att man känner av det, vad ska hända liksom, så det ska bli skönt att komma igång och höra vad de säger, så får man ta det utifrån det, säger han. 

Krafth gjorde under den gångna säsongen tio matcher från start för Bologna. 

Publicerad 2018-07-25 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå