Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Kravet från Napolis president: "Starta en europeisk superliga"

Foto: Salvatore Laporta, AP/Scanpix

Gonzalo Higuain och Aurelio De Laurentiis

Napolis president Aurelio De Laurentiis har alltid sagt vad han tycker. Nu vill han ha en Europeisk superliga med de fem bästa lagen från de fem största ligorna.

Filmmagnaten och likväl Napolis president Aurelio De Laurentiis har alltid varit en frispråkig herre och berättar att han inte kunde speciellt mycket om fotboll i början, skriver Gazzetta dello Sport.

-När jag tog över Napoli 2004 visste jag inte ens skillnaden mellan 4-4-2 och 4-3-3, säger De Laurentiis till franska L'Equipe.

De Laurentiis har länge velat sänka lagen i de nationella ligorna och tycker att Serie A borde bantas ner till 16 lag och propagerar även för en Europeisk superliga.

-På det sättet kan vi ha en stor europeisk liga där de fem bäst placerade lagen från de fem största fotbollsnationerna deltar. Eftersom man inte lägger någon energi och pengar på Europa League kan man lika bra strunta i den.

De Laurentiis passade även på att slänga ut en känga till Sepp Blatter.
-Fifa borde också anpassa sig och betala 90 miljoner kronor för varje landskamp. Blatter borde inte få fortsätta att utnyttja klubbarnas resurser som han gör.

Ingen kan anklaga De Laurentiis för att han inte säger vad han tycker.

Publicerad 2013-10-25 kl 06:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons