Kulusevski stor segerorganisatör – Juventus cupmästare

Coppa Italia

Juventus vann italienska cupen.
Stor segerorganisatör i finalen? Dejan Kulusevski, som gjorde både mål och assist.
- Det var en underbar match mellan två jättebra lag, säger Juventus tränare Andrea Pirlo.

Se Kulusevskis mål och assist i Sportens sändning i spelaren ovan.

Under onsdagen jagade Juventus titeln i italienska cupen då man ställdes mot Atalanta i finalen.

Med från start fanns Dejan Kulusevski – som låg bakom det mesta i offensiv väg för Juventus. Efter en halvtimme fick svensken bollen till höger i straffområdet och med ett vackert, skruvat avslut satte ”Kulan” dit 1-0-målet för Juventus.

Ett par minuter senare kvitterade Atalanta genom Ruslan Malinovskyi som satte dit ett avslut med vänsterfoten från en central position i straffområdet.

Men i andra halvlek skulle Kulusevski åter igen kliva in i handlingen. Denna gång fick han en passning av Federico Cheisa och med en distinkt bredsida passade Kulusevski bollen tillbaka till Chiesa, som fri med Pierluigi Gollini i Atalantas mål placerade in 2-1 för Juventus.

Turinlaget spelade också bra i andra halvlek och innan Chiesas 2-1-mål hade Kulusevski ett farligt avslut från nära håll och dessutom prickade Chiesa stolpen efter ett fint anfall.

I slutet av matchen skapade Atalanta visst tryck mot Juventus i jakten på en kvittering, men laget lyckades inte göra fler mål på Gianluigi Buffon och Juventus vann därmed italienska cupen efter Kulusevskis mål och assist.

Juventus tränare Andrea Pirlo till Rai enligt Football Italia:

- Det var en underbar match mellan två jättebra lag som slogs hela vägen till slutet. Det var en match värdig finalen och också för dessa underbara fans. Vi är glada över att vi lyckades ge dem en jättebra kväll.

- Vi ville vinna och ta hem titeln även om det inte varit en positiv säsong. Vi kom tillbaka tillsammans och var mentalt redo, vilket var viktigt. Vi slog ett jättebra lag i semifinal (Juve slog ut Inter) och nu ett i finalen så Juventus är värda den här titeln.

Lagens startelvor:

Atalanta: Gollini - Toloi, Romero, Palomino - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina - Malinovskyi, Duvan Zapata

Juventus: Buffon - Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Danilo - McKennie, Bentancur, Rabiot, Chiesa - Kulusevski, Ronaldo