POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
3v

Kulusevski till Juventus – experten pekar ut konkurrenten om speltid: ”Ett mål han får ha"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Kulusevskis alla mål och assist i Serie A.

Dejan Kulusevski är klar för Juventus.
C Mores expert Vicki Blommé ser Federico Bernardeschi som svenskens största konkurrent i storklubben.
- Kulusevski skulle kunna konkurrera ut honom, det är väl ett mål som han får ha, säger hon.

Dejan Kulusevski presenterades av Juventus under torsdagskvällen. 19-åringen har ryktats ha intresse från flera andra klubbar, främst Inter, men i slutändan föll valet på Juventus.

C Mores expertkommentator Vicki Blommé tycker klubbvalet är klokt.

- Vilket genombrott och vilken höst han har haft. Att skriva på för Juventus som 19-årig är otroligt stort. Summan och allting tyder på att det är en spelare Juventus vill satsa på. Så att, jättestort och han jagades av Inter också men det känns naturligt med Juventus. Jag tror att Inter prioriterar förstärkningar som redan nu ska gå in och göra skillnad, då prioriterar man nog etablerade namn mer. Juventus gör den här värvningen inför nästa säsong och då får han spela kvar i Parma där han kan fortsätta utvecklas. Då kan han slussas in inför nästa säsong förhoppningsvis, säger hon.

Hur viktigt blir det att han stannar i Parma säsongen ut (vilket Juventus bekräftat)?
- De låter honom stanna där och han trivs bra och får fortsätta med speltid. Även om han har gjort en fantastisk höst så finns det ingen garanti om speltid i en klubb som Juventus, även om han har bra chanser. Jag tror att det är jätteviktigt och han ser väl ett EM i sommar som viktigt att ha speltid inför. Så jag tror att det är rätt val om man ser hur transfern går till och att han får utvecklas ytterligare.

Hur kan han passa in i ett Juventus under Maurizio Sarri?
-
Jag tror att det kan passa bra. Först och främst för att Juve har en ganska åldrande anfallsbesättning. Det är en del som börjar bli till åren och som ut inom några år kommer behöva fasas. Där finns många roller för Kulusevski att ta. I Gazetta kallar de han för en tuttucampisto, att han kan spela alla offensiva positioner. Han kan spela ytter i ett 4-3-3, han kan spela en ”Salah”-roll och han kan spela som nia, för att han så många egenskaper som kan passa i alla de rollerna. Så där tror jag att han kommer att kunna hitta en roll som passar honom, på sikt.

Vilka spelare kommer han konkurrera mot?
- Juventus har spelat en hel del med (Federico) Bernardeschi i en roll bakom anfallarna, mellan linjerna. Den rollen är en roll som passar Kulusevski. I Parma har han ofta utgått från kanten och sökt sig in centralt. Men de har ett ganska flytande anfallsspel i Juventus, så någon roll där han kan få spela mellan linjerna är något han passar mest i. Bernardeschi värvades också som ung och skulle göra skillnad, men han gör för lite poäng (inga mål eller framspelningar på 14 Serie A-matcher den här säsongen). Här skulle Kulusevski kunna konkurrera ut honom, det är väl ett mål som han får ha.

Är han redo för det här steget?
-
Det är ett av världens bästa klubblag så det är självklart ett jättesteg. Det är bara egentligen en höst som han har visat sig på högstanivå, men han har gjort det så jätteimponerade. Självklart ska man ha lite tålamod och vi får se i sommar hur Juventus agerar då. Det skulle vara att han får stanna på lån en säsong till, det är svårt att spekulera i nu. Men jag tror att Juve har planer inom en ganska snar framtid för honom, det är känslan.

Publicerad 2020-01-02 kl 12:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå