Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Lazio agerar efter nytt rasistiskt utspel - fansen ska besöka Auschwitz

Foto: Bildbyrån.

Lazios supportrar har på nytt stått för rasistiska utspel.
Nu agerar klubbens ordförande – och tvingar fansen att åka till Auschwitz.
- Vi fördömer alla former av rasism, säger Claudio Lotito, enligt Football-Italia.

Under Lazios senaste match mot Cagliari var klubbens ordinarie sektion, Curva Nord, avstängd. Beslutet att stänga läktardelen hade tagits efter att delar av fansen ropat rasistiska ramsor i riktning mot Sassuolos Claud Adjapong och Alfred Duncan.

Till mötet mot Cagliari kunde hemmalagets publik köpa biljetter till Romas klacksektion, Curva Sud, för 1 euro – med målet att manifestera mot just ”rasism och all form av diskriminering” under parollen ”Vi kämpar mot rasism”.

Men i stället för att ta ställning mot rasism upptäcktes efter matchen att det från Laziofansens sida satts upp klistermärken med Anne Frank iklädd en Roma-tröja. Anne Frank skrev under andra världskriget en dagbok om hur hon och familjen försökte hålla sig undan nazisterna. Anne Frank avled till slut i ett koncentrationsläger i Bergen-Belsen och hennes dagbok är en av de mest lästa böckerna i världen.

Som en följd av fansens agerande under Cagliari-matchen agerar nu klubbens ordförande Claudio Lotitio och nu ämnar man ta med 200 supportrar till koncentrationslägret i Auschwitz varje år. Enligt Lotito gör man det för att ”utbilda och se till så att vi inte glömmer bort vissa episoder av historien och så att de här personerna vet vad det är vi pratar om.”

- De flesta av våra fans står bakom klubben i kampen mot antisemitism. Från ledningens sida vill vi slå fast att ingen ska missbruka Lazio på detta sätt, säger han i en kommentar, enligt TT.

Även premiärministern Paolo Gentiloni har fördömt fansens agerande och kallat det oacceptabelt. Förbundet har dessutom beslutat att vissa delar av Franks dagbok ska läsas vid alla helgens ligamatcher och enligt TT kommer dessutom alla matcher i de tre högsta serierna inledas med en tyst minut.

Publicerad 2017-10-24 kl 16:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons