Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Lazio-presidenten: Laser-attacken kostade oss derbyt

Lazio-målvakten attackerades med grön laser. Det påverkade utgången av matchen, menar Lazio-presidenten.
- Det bästa laget vann inte, säger han enligt Football Italia.

Flera gånger under derbyt mellan Roma och Lazio, Derby della Capitale, fick Lazios målvakt Fernando Muslera utstå att få farlig grön laser i ansiktet. Efter matchen, som Roma vann med 2-0, var Lazios president Claudio Lotito rasande över att domaren inte gjorde något åt saken.

- Laser från läktarna är något som helt enkelt inte ska då hända. Lasern hindrar spelarna från att koncentrera sig och kan också orsaka allvarliga problem med synen. Det är osportsligt och domaren gjorde ingenting för att förhindra det. Muslera berättade för honom om lasern flera gånger, men han gjorde ingenting.

Nu menar Lotito att anledningen till att Lazio förlorade matchen var på grund av det – inte att man var det sämre laget.

- Roma vann på grund av sådana incidenter, precis som tidigare gånger, även om det är sant att Lazio inte spelade på sin normala nivå.

- Det bästa laget vann inte, enligt mig. Att vinna med en frispark och en straff innebär inte att du är bäst.

Den gröna lasern är förbjuden och i Sverige har polisen gått så långt som att kräva att den ska börja klassas som ett vapen – på grund av de skador som den kan orsaka ögonen.

Publicerad 2011-03-14 kl 10:10
Annons
Annons
Annons