Lazio vidare till semifinal i Coppa Italia efter straffdrama

Coppa Italia

Lazio är klart för semifinal i Coppa Italia.
Detta efter stor straffdramatik mot Inter.

Under torsdagen ställdes Inter mot Lazio i den sista av fyra kvartsfinaler i Coppa Italia. Sedan tidigare var det klart att Milan, Fiorentina och Atalanta avancerat till semifinal.

Mötet gick till förlängning och där såg Ciro Immobile länge ut att bli matchhjälte för Lazio. Tre minuter in i den andra förlängningskvarten satte anfallaren dit 1-0 för Lazio, men i matchens sista minut kunde hemmalaget kvittera på straff genom Mauro Icardi och mötet gick till straffar.

Väl där gick Lazio segrande ur striden efter att Inter missat två straffar. Först brände Lautaro Martinez sin chans från elva meter och senare i straffläggningen misslyckades även Radja Nainggolan med att göra mål. Efter belgarens miss stegade Lucas Leiva fram och placerade in bollen i nät, vilket gör att Lazio avancerar till cupsemifinal där man ställs mot Milan.

Publicerad 2019-01-31 kl 23:57