Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Laziomittfältaren stoppade rånare

Foto: Scanpix

Ogenyi ”Eddy” Onazi har en ganska anonym tillvaro i Lazio – men blev idag hjälte i Rom när han jagade ifatt en rånare och lämnade över honom till polisen.  

Onazi, som tillhört Lazio sedan 2011, är mittfältare i klubben och har gjort drygt 20 matcher med Romklubben. Han är dessutom landslagsman i Nigeria, endast 20 år gammal. Men frågan är om inte dagens händelse är hans största merit hittills.

 - Jag åt middag med min bror nära Terministationen och där satt några turister bredvid oss, säger Onazi enligt Lazio Style Radio.

- Jag såg en kille och kände direkt att hans konstiga uppförande var på grund av att han tänkte stjäla något. Jag hann inte ens berätta om mina misstankar för min bror innan han hade stulit den ena turistens plånbok och sprungit iväg.

- Jag noterade det så jag sprang efter honom. Jag sprang drygt 300 meter, rånaren lämnade plånboken under en bil men jag såg var han blev av så jag fortsatte efter honom. Jag jagade ifatt honom och tog tillbaka honom till restaurangen. Där bad jag restaurangägaren att ringa polisen samtidigt som vi gav tillbaka turistens plånbok. Hon grät eftersom plånboken var full av pengar, men tackade mig.

- När jag och min bror såg att situationen hade löst sig lämnade vi restaurangen.

För Onazi och Lazio väntar närmast match mot Fiorentina på söndag.

Publicerad 2013-10-01 kl 20:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons