Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Laziotränaren dödshotades: "Och det var mediernas fel"

Laziotränaren Edy Reja ville avgå. Orsaken: Han blev dödshotad av klubbens fans.
- Och det var mediernas fel, säger president Claudio Lotito.

Det var på måndagen som Reja lämnade in sin avskedsansökan – men efter ett möte med klubbledningen beslöt han att dra tillbaka begäran dagen därpå. Nu deklarerar president Lotito att bakgrunden till all osäkerhet varit att italienska tidningar ”piskat upp en obehaglig stämning” kring managern. Vilket i sin tur fått supportrar att vända sig emot honom.

- Ni journalister måste rapportera balanserat och ärligt och inte alltid spekulera. Eftersom ni alltid fokuserar på de negativa aspekterna får det labila människor att göra obehagliga saker.

Han menar att medierna förlett folk att tro att Reja skulle vara illojal och att många därför attackerat honom öppet.

- Folk dödshotar Reja på gatan och det är helt oacceptabelt. En bra 65-årig man som går med sin fru längs gatorna ska inte behöva utsättas för den här sortens förolämpningar och ofattbara tillmälen. Det är inte kritik – det är kriminellt, säger Lotito till Football Italia.

- Hur övertalade jag Reja att stanna? Jag kommer aldrig att tillåta vare sig medier eller fans att ge sig på honom på ett destruktivt sätt. Reja tog över det här laget i en katastrofal situation, ledde det till säkerhet och missade Champions League på målskillnad. Varför ska man alltid leta upp och orsaka problem?

Publicerad 2011-09-22 kl 13:31
Annons
Annons
Annons