Italien

Zlatan lämnar Inter för barcelona och fotbollskanalen.se har listat de fem största händelserna i Zlatans Inter-karriär.

Zlatans fem största ögonblick i Inter .

1. Tillbaka efter skada - fixar ligatiteln till Inter i sista matchen .
Zlatan hade varit borta i två månader på grund av knäskada och hade från läktare sett hur Scudetton som sett ut att vara klar var på väg att glida Inter ur händerna under de sista veckorna av säsongen 2007-2008. Den 18 maj, i säsongens sista match, mötte Inter Parma i ösregn och när andra halvlek började ledde Roma som jagade en poäng bakom Inter, samtidigt som Inter inte lyckades få hål på Parma som kämpade för att stanna kvar i serie a. Roberto Mancini byter in Zlatan och inom loppet av en halvtimme har han gjort två mål och skjutit ligan till Inter.

2 . Skytteligavinnare i serie A .
För första gången sedan Gunnar Nordahl vann skytteligan 1955 fick vi se en skytteligavinnare i italienska ligan. Inför säsongens sista match våren 2009 delade Zlatan skytteligaledningen med Marco Di Vaio på 23 mål och Diego Milito skuggade på 22 mål. I början av andra halvlek stod helt plötsligt alla tre på 24 mål var och det såg ut att bli delad ära i skytteligatoppen. Men Zlatan ibrahimovic hade ett sista trick i rockärmen. Med en klack överlistade han Atalantas målvakt och gjorde sitt 25 mål för säsong. Ett mål som innebar att Interanfallaren blev Capocannoniere, skytteligavinnare.

3 . Konstmålens konstmål mot Bologna .
Zlatan har gjort många snygga mål men frågan är om inte hans mål mot Bologna på hösten 2008 är det mest spektakulära han gjort i Intertröjan. Adriano slog ett inlägg från vänsterkanten mot Zlatan som stod med ryggen mot mål med en försvarare i ryggen. Men i stället för att ta emot bollen möter han den med en klackvolley med benet runt sin försvarare. Ingen fattar vad som händer förrän bollen ligger i målet.

4 . Tystar den egna publikens burop .
Kanske inte det ”bästa” ögonblicket, men ändå ett ögonblick att minnas. Zlatan hade ådragit sig den egna publikens missnöje genom att se ointresserad och loj ut i en match mot Lazio på hemmaplan i början av maj. Delar av publiken visslade ut anfallaren som tog häcklandet som tändvätska. Efter att ha buats ut efter en missad målchans tog han revansch strax efter åt när han i 58:e minuten satte ett stenhårt skott som betydde 1-0. Efter målet vände han sig mot fansen med fingret för läpparna i en gest som inte kunde misstolkas.

5 . Interdebuten mot Fiorentina .
Inte en av hans absolut bästa matcher men historien om Zlatan i Inter började här. I sin debut för Inter spelade Zlatan fram Esteban Cambiasso i en match som Inter till slut vann med 3-2 efter att Zlatan gjort Inters tredje mål.