Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Löfquist funderar på Parmas bud: "De vill ha honom"

Mjällbys David Löfquist är aktuell för Parma.
Men övergången är inte klar.
-Det finns flera andra klubbar som är intresserade, säger agenten Martin Klette till TT.

Klette och Löfquist besökte i dagarna Italien och bekantade sig med både klubben och staden Parma. De åkte hem med ett klart besked från Serie A-klubben att den gärna ser att Mjällbymittfältaren återkommer inom kort.

-De är klart intresserade och vill ha honom. David fick också ett positivt intryck. Nu är han hemma och funderar, säger Klette.

Många vill ha honom

Agenten utesluter inte att Löfquist väljer Parma, men det finns alternativ, både i Sverige och i utlandet.

-Det är fyra utländska klubbar i fyra olika länder. I Sverige har Malmö FF, Helsingborg och Kalmar anmält intresse, men Kalmar har vi tackat nej till.

Hur stor är chansen att David stannar i allsvenskan?
-Jag bedömer den som mindre än 50 procent, men i den här branschen har jag lärt mig att aldrig säga aldrig, säger Klette.

När vill Parma ha besked?
-De är angelägna om att få ett besked så snabbt som möjligt. Vi har sagt att vi vill ha klart med en övergång innan jul.

Ligger Parma bäst till?
-Det vill jag inte säga med hänsyn till de andra klubbarna. Jag tror inte att David blir ledsen om han fattar ett snabbt beslut, men det finns som sagt andra alternativ, säger Klette.

Åtta mål i år

David Löfquist, användbar både som mittfältare och anfallare, gjorde åtta mål i årets allsvenska och har tidigare varit aktuell för bland andra Lecce och en affär var ett tag nära.

Det är helt klart att han lämnar Mjällby.

-David är en riktigt bra kille och fotbollsspelare, han förtjänar den här chansen, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson till Kristianstadsbladet.

-Vi har vetat det en lång tid (att Löfquist skulle lämna klubben), men vi är också så pass väl rustade att vi vet hur han ska ersättas för att Mjällby ska bli ett bra lag 2012.

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2011-11-25 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons