Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Löfquist om Parma-flytten: "Var en bricka i ett spel"

Drömmen om Parma och serie A blev en mardröm.
David Löfquist känner sig lurad.
- Jag var en bricka i ett spel, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter en stark höst i Mjällby 2011 var David Löfquist eftertraktad. Särskilt sett till att kontraktet skulle gå ut och han var gratis. När Löfqvist skrev på för Parma i december trodde han att lyckan var gjord, men det blev istället starten på en mardröm.

Det blev aldrig spel i serie A utan bara olika lån till Gubbio, Malmö FF och Odense – innan han och Parma bröt kontraktet i januari. 

Fotbollskanalen.se kan avslöja de märkliga turerna att Parma skrev kontrakt med Löfquist 5 december 2011 men hämtade inte ut hans licens förrän några timmar innan transferfönstret stängde i slutet på januari 2012 – och då bara för att trycka ut honom på lån till Gubbio i serie B.

-  Det är klart att jag blev förvånad när jag fick reda på det då men de sa att jag inte skulle få speltid men att jag skulle få komma tillbaka till försäsongen på sommaren. Men jag hörde aldrig av klubben igen och deras ord var inte värt någonting. Fastän jag skrev på för två och ett halvt år har jag bara varit i Parma i sex veckor och det var då i början, säger David Löfquist som nyligen vänt hem till Mjällby igen.

- Det är oerhört skönt att vara tillbaka i klubben och i allsvenskan igen, och det är ett bra avstamp.

Hur ser du på Parma-flytten i dag?

- Jag har fått reda på en massa saker i efterhand och hade jag vetat det då och haft infon om att Parma hade så många spelare så hade jag aldrig skrivit på. Sedan fanns det ett kontraktsförslag från Young Boys som jag aldrig fick se. Det är klart att jag känner att jag var en bricka i ett spel.

- Det skulle gå så snabbt när det var dags att skriva på och det var mycket snack om att chansen kanske skulle försvinna om jag inte skrev på.

Vilka är det som spelat det spelet?

- Jag tror det är flera parter som ville få egen vinning på affären och tänkte på mig. Vilka? Det är olika agenter som var inblandade. Jag förstår inte vad klubben skulle tjäna på det för man har betalat min lön hela tiden, även när jag varit utlånad. Så de klubbar som lånat mig har bara betalat en struntsumma till Parma.

Hur ser du på det i dag?

-  Det känns för jävligt, det är två år av min karriär som gått till spillo. Visst jag har tjänat några kronor men sportsligt har det varit katastrofalt. Tyvärr finns det folk som tänker på sig sälva mer än på spelarna.

Hur kan spelare skydda sig?

- Egentligen är det svårt för spelare att skydda sig, just sådant ska vara en agentsak men jag sajnade med fel agent.

David Löfquist har nu avslutat samarbetet med Martin Klette som var den som hjälpte honom till Parma och Italien.

- Det är klart att jag sagt vad jag tycker till honom och han vet att jag är ruggigt besviken på honom.

Vad är ditt råd till spelare?

- Se till att ta tid på dig, välj rätt agent och var säker på att klubben verkligen vill ha dig och känner till dig som spelare.

Läs Olof Lundhs krönika i ämnet här!

Publicerad 2014-03-07 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons