Maicons supermål räddade Inter

Italien

Inter hade stora problem att få hål på Buffon i Juventus mål, trots att man var en man mer över halva matchen. Men med kvarten kvar såg högerbacken Douglas Maicon till att spräcka nollan med sitt fantastiska ledningsmål.

Men det krävdes något alldeles extra för att få hål på bortalaget. Inter dominerade en grinig, första halvlek där man utnyttjade sina snabba omställningar fint. Juventus hängde inte riktigt med, vilket bevisades när mittfältaren Mohamed Sissoko kapade Javier Zanetti och fick sitt andra gula kort, och blev utvisad, i den 36:e minuten. Men de riktigt heta chanserna uteblev, och det krävdes magi signerad högerbacken Maicon i den 74:e minuten för att avgöra matchen.

En Interhörna rensades ut till strax utanför straffområdet där brasilianaren inledde sin uppvisning. Han tog ned bollen på låret, lyfte den sedan över den utrusande Juventusanfallaren Amauri, tog emot den på låret ännu en gång, och dundrade sedan in en volley i det vänstra hörnet. Mario Balotelli hade kort därefter en kanonkula till frispark som fick Juventus målställning att darra. Ribban räddade Juventus den gången, men det hjälpte inte.

Diego var närmast att kvittera för Juventus när han fick i väg en frispark med riktning mot ena krysset. Men Inters målvakt Julio César var med på noterna och klistrade bollen.
Eto'o kunde i stället rulla in 2-0 på tilläggstid efter att Sulley Muntaris missriktade skott blivit en ypperlig passning till kamerunaren som bara hade att sätta bredsidan till.

Efter 2-0 mot Juventus är regerande mästarlaget två poäng före Roma, som dock har en match mindre spelad.
Inter satte press på Roma i italienska serie A:s guldstrid genom att på fredagen slå Juventus med 2-0 på hemmaplan.