Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Medici: "Här är spelarna som borde få åka till EM"

Dramatiken tätnar inför Italiens EM-resa nästa sommar. Planet är redan bokat, men vilka spelare får åka med? Fotbollskanalens Lorenzo Medici har såklart svaret.

Italien möter Serbien ikväll på bortaplan. Det skulle kunnat ha varit en spännande batalj om vem som skulle ta sig till nästa års EM-slutspel. Det är det inte. Italien är med två omgångar kvar redan klara för EM. Men vilka spelare är aktuella för den italienska EM-truppen? Vilka får åka med?

MÅLVAKTER:

ANNONS

Givna:

Gianluigi Buffon (Juventus)
Legendaren är fortfarande nummer ett i Italien och bara en skada håller honom borta från att göra ytterligare ett stort mästerskap som förstemålvakt.

Salvatore Sirigu (PSG)
Flytten till PSG har knappast gjort honom sämre. Har bäst snittbetyg av alla målvakter i Ligue 1 enligt tidningen L´Equipe. Känns som given nummer två.

Aktuella:

Morgan De Sanctis (Napoli)
Kommer med största sannolikhet att få följa med till EM om han fortsätter att hålla sin jämna standard i ligan. Vettig back-up med sin rutin.

Överraskningar:

Emiliano Viviano (Inter)
Var klart aktuell innan skadan. Nu riskerar han att missa EM. Om han tar sig tillbaka och gör en kanonsäsong (men var någonstans?) under våren kanske han kan bli aktuell igen.

Andrea Consigli (Atalanta)
Om det skulle råka bli någon eller några skador på de mest aktuella målvakterna kan denna unga duktiga målvakt ligga närmast till att plockas in.

ANNONS

FÖRSVARARE:

Givna:

Giorgio Chiellini (Juventus)
Är förmodligen förste mittback för Prandelli men är också så pass användbar att han kan gå in som ytterback i startelvan. Att han kan täcka två platser gör honom helt given.

Cristian Maggio (Napoli)
Går från klarhet till klarhet. Hans imponerande form i Napoli gör att han känns som ett startman på högerbacken. Ur truppen kan bara en skada få honom.

Aktuella:

Andrea Barzagli (Juventus)
Tillbaka i landslagstruppen. Förmodligen också för att stanna. Har varit oerhört stabil i Juventus och fortsätter han på det spåret kommer han komma med.

Andrea Ranocchia (Inter)
Är lite upp och ner i sina insatser men han har ofta varit en startman hos Prandelli. Hur mycket får han spela i Inter?

Davide Astori (Cagliari)
Varit duktig länge i Cagliari nu men känns som den där spelaren som ofta funnits med i truppen utan att spela och som försvinner vid den sista uttagningen.

ANNONS

Leonardo Bonucci (Juventus)
Fastän han inte fått mycket speltid i Juventus har han ändå alltid varit aktuell för landslaget. Jag vet inte om det är ett kvitto på att Juventus har oerhört hård konkurrens på mittbackarna eller om Italien har stor brist på bra mittbackar.

Alessandro Gamberini (Fiorentina)
En spelare som Prandelli uppskattar och känner väl från sin tid i Fiorentina. Bli inte förvånade om han får åka med till slut. Men då krävs det en klockren säsong från den Bologna-fostrade mittbacken.

Paolo Cannavaro (Napoli)
Lustigt nog så fortsätter Prandelli att inte ta med Cannavaro i truppen fastän han imponerar i Napoli. Måste ändå vara aktuell någonstans.

Federico Balzaretti (Palermo)
Tillsammans med Criscito känns han hyfsat given som en av två vänsterbackar att få åka med till EM. Efter dem finns nämligen inget större hot just nu.

ANNONS

Domenico Criscito (Zenit)
Tillsammans med Balzaretti känns han hyfsat given som en av två vänsterbackar att få åka med till EM. Efter dem finns nämligen inget större hot just nu.

Mattia Cassani (Fiorentina)
Känns inte lika het som för ett år sedan och om hans form dippar riskerar han att ramla ur truppen. Just nu är han dock ett namn för truppen.

Ignazio Abate (Milan)
Av någon anledning så har Prandelli valt att inte ta med den energifyllde ytterbacken. Men med tanke på hans insatser i Milan borde han ändå vara aktuell för truppen.

Överraskningar:

Aleandro Rosi (Roma)
Kanske inte speciellt aktuell i dagsläget men jag kan se en framtida landslagsytterback i Rosi. Han har mycket att slipa på fortfarande men han har farten, energin och bra grundteknik för att lyckas. Om han får ett genombrott i Roma kanske han tar sig hela vägen till Polen/Ukraina.

ANNONS

Angelo Ogbonna (Torino)
Hade han spelat i Serie A hade hans chanser givetvis varit större. Rent kvalitetsmässigt är han klart landslagsmässig. Ogbonna är lite som en starkare Paolo Cannavaro.

MITTFÄLTARE:

Givna:

Andrea Pirlo (Juventus)
En av få som finns kvar från VM-laget 2006. Inte så konstigt, Pirlos magiska fötter fortsätter att leverera. Något som Prandelli inte tänker undvara.

Daniele De Rossi (Roma)
Känns bättre än någonsin i sin nya defensiva mittfältsroll i Roma. Vilket tar De Rossi från given EM-spelare till ännu mera given EM-spelare.

Riccardo Montolivo (Fiorentina)
Vart han spelar efter jul får vi se men förmodligen kommer det inte påverka om han kommer med till EM eller inte. Montolivo har alltid varit Prandellis kille. Både i Fiorentina och i landslaget.

Claudio Marchisio (Juventus)

ANNONS
Det kändes inte som någon risk att Marchisio skulle hamna utanför landslaget men hans senaste form indikerar på att han är på väg att bli 100 procents säker i truppen. Och dessutom väldigt svår att hålla utanför startelvan.

Aktuella:

Angelo Palombo (Sampdoria)
Även om han spelar i Serie B tror jag att Prandelli uppskattar hans inställning och hans kvalitéer.

Antonio Nocerino (Milan)
Dynamisk slitare som måste lyfta sig om han vill komma med.

Luca Cigarini (Atalanta)
Kom med lite överraskande till dagens trupp mot Serbien. Kanske tänkt som en Pirlo-back up. Tveksamt om han finns med till sommaren.

Alberto Aquilani (Milan)
För tillfället känns hans närvaro rätt säker i landslagstruppen men om han inte imponerar (eller får spela) under säsongen med Milan riskerar han att bli omåkt av andra spelare.

ANNONS

Thiago Motta (Inter)
En spelare som Prandelli tycker sig behöva då han har lite annorlunda kvalitéer än hans andra mittfältare. Hans elakhet och starka fysik kan ta honom till EM.

Stefano Mauri (Lazio)
Ofta funnits med i Prandellis landslag. Nu är han inte med pga av skada. Till sommaren finns han troligen inte med för att han inte varit tillräckligt bra under säsongen.

Överraskningar:

Andrea Poli (Inter)
Om han imponerar efter sin skada kan han gå om spelare som Aquilani, Nocerino och Cigarini i hierarkin.

Ezeqiuel Schelotto (Atalanta)
Imponerat stort i Atalanta och borde vara aktuell på ren kvalité. Men var ska han spela? Prandelli spelar inte med utpräglade yttermittfältare och som ytterback är han för offensiv. Väl?

Giacomo Bonaventura (Atalanta)
Ett riktigt långskott kanske men Bonaventura är en av Italiens mest intressanta mittfältare. Bli inte överraskade om han finns med i snacket till sommaren.

ANNONS

ANFALLARE:

Givna:

Giuseppe Rossi (Villarreal)
Nästan alltid given i startelvan under senaste året och är förmodligen Italiens vassaste anfallare just nu. Given.

Aktuella:

Antonio Cassano (Milan)
Om inget oförutsett händer så kommer han med. Problemet är att Cassano ibland lever i det oförutsedda.

Giampaolo Pazzini (Inter)
Gör bara Pazzini en godkänd säsong med 10-15 mål kommer han nog komma med. Om Gilardino dock kommer tillbaka starkt efter sin skada och Prandelli bara väljer en av de två finns det risk att han får stanna hemma. Trots allt känns Pazzini rätt given.

Mario Balotelli (Manchester City)
Lite som Cassano fast ännu värre. Men Prandelli vill verkligen tro på honom.

Alberto Gilardino (Fiorentina)
Om han kommer tillbaka starkt från sin skada kanske han kan utkonkurerra Pazzini från startelvan. Gör han inte det riskerar han missa truppen.

ANNONS

Sebastian Giovinco (Parma)
Det vore verkligen tragiskt om det inte fanns plats för en Giovinco i detta landslag. Tycker Prandelli att det räcker med kortväxta anfallare? Hoppas inte det.

Alessio Cerci (Fiorentina)
Varit grym på sistone. Har en explosivitet som skulle göra gott i en landslagstrupp. Måste dock visa att han håller jämn standard under längre tid först.

Alessandro Matri (Juventus)
Tappat lite mark i anfallshierarkin men om han gör en bra säsong i Juve är han givetvis aktuell. Men att ta sig förbi både Pazzini och Gilardino kan bli svårt.

Pablo Osvaldo (Roma)
Med i bilden men antagligen bara om det blir skador eller att han t ex vinner skytteligan.

Överraskningar:

Antonio Di Natale (Udinese)
Så länge Di Natale producerar mål och magi kan man inte räkna bort honom trots sin ålder.

Fabrizio Miccoli (Palermo)

ANNONS
Se ovan fast antagligen för anarkistisk i sin spelstil för att få komma med.

Fabio Quagliarella (Juventus)
Inte helt ur bilden trots att han ännu inte fått någon speltid i Juventus. Med Quagliarella vet man aldrig.

MEDICIS TRUPP:

Målvakter: Buffon, Sirigu, De Sanctis.
Försvarare: Chiellini, Barzagli, Ranocchia, Ogbonna, Maggio, Balzaretti, Criscito, Cassani (men om Rosi gör en kanonsäsong tar jag honom).
Mittfältare: Pirlo, De Rossi, Marchisio, Montolivo, Palombo, Aquilani.
Anfallare: Pazzini, Rossi, Cassano, Giovinco, Balotelli, Cerci.

Startelva: Buffon, Maggio, Barzagli, Chiellini, Balzaretti; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Montolivo (eller Giovinco), Rossi, Pazzini.

Publicerad 2011-10-07 kl 11:32

Streama alla matcher från LaLiga och Serie A

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Mest sedda klipp

[
1:10
svenska cupen
Amoo ger Bajen ledningen med kanonskott
4v
[
4:24
la liga
Stort bråk - alla Valencia-spelare går av plan
5d
[
2:48
svenska cupen
Höjdpunkter: Snedträffen sänkte Djurgården - Hammarby till Final
6d
[
3:10
svenska cupen
Höjdpunkter: Urladdning av Malmö FF Mot Halmstad
5v
[
2:53
svenska cupen
Höjdpunkter: Jeremejeff bar Häcken till final i Svenska Cupen
3v
[
3:09
allsvenskan
Ortmark: "Normer är till för att brytas"
1d
[
4:08
serie a
Höjdpunkter: Milan tappade poäng i toppstriden när Sampdoria gästade
1v
[
1:01
landslag
Braithwaite kylig - chippar in 1-0
2v
[
3:18
sverige
Seger hyllar motståndaren: "Det är helt fantastiskt"
1d
[
24:17
allsvenskan
Se hela presskonferensen där IFK Göteborg presenterade storstjärnan Marek Hamsik
4v
[
6:01
Fotboll
Olof Lundh tippar Allsvenskan: ”Degerfors är som en humla – de ska inte kunna flyga”
10t
[
1:24
spanien
Inför El Clásico - lagens jakt på Atlético Madrid
8t
[
3:12
fotbollslabbet
Fotbollslabbet - så många poäng måste man ta mot toppkonkurrenterna
2v
[
1:35
serie a
Kulusevskis blunder - bjuder på mål i derbyt: "Nej, nej, nej"
6d
[
1:51
landslag
Höjdpunkter: Frankrike vann utan att behöva imponera
1v
[
3:10
fotbollsgalan
Se Laleh och Damlandslagets magiska framträdande på Fotbollsgalan
[
0:48
spanien
Messi: "Domaren vill ge mig ett gult kort"
4d
[
4:16
serie a
Höjdpunkter: Juventus tog viktig seger
2d
[
0:21
superettan
Glädjescener när Degerfors firar med supportrarna
18v
[
2:03
serie a
Sassuolo vill ha straff mot Inter - som utökar
2d

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto