Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici rankar heta värvningar - 70 procents att Zlatan kommer till Serie A

Förra fredagen skrev jag om vilka spelare som kunde vara på väg bort från Italien och Serie A. Denna vecka är det dags att spekulera i de hetaste spelarna som kan anlända till Italien.

ZLATAN IBRAHIMOVIC
Ja, ni har säkert inte missat att svensken kan vara tillbaka i Italien efter sommarens slut. Om han återvänder så är det nog bara Juventus som vill och har råd att värva Zlatan. Juve sägs erbjuda 8-10 miljoner euro samt en årslön på 8-9 miljoner euro.

Vad säger PSG? Kommer de satsa allt på Cristiano Ronaldo? Eller kanske Edinson Cavani? Då krävs det nog försäljningar. Läser man mellan raderna på uttalanden från Raiola och Zlatan får man känslan att Zlatan har bestämt sig för att flytta ifrån Frankrike efter bara en säsong.

De som säger att han kommer stanna är tränare Carlo Ancelotti och sportdirektör Leonardo. Båda är ju tillräckligt insatta för att göra en bra bedömning eller så håller de masken utåt för att de vet att de inte kommer vara kvar nästa säsong. Om Zlatan vill stanna så kommer han göra det. Men om Zlatan vill lämna för att ansluta till Contes svartvita armé så kommer det bli så. Så har det alltid varit när det gäller Zlatan och så lär det alltid förbli.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 70 %

GONZALO HIGUAIN
Ytterligare en spelare som Juventus verkar vara nära att värva. Att argentinaren nu "offras" av Real Madrid är inte speciellt förvånande då han inte lyckats leverera i Champions League som man hoppats. Real Madrid vill ha runt 25 miljoner euro medan Juventus hoppas kunna få ner priset till 20. Eftersom Real verkligen vill bli av med honom och göra plats för nyförvärv lär Juve nog få som man vill till slut.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 75 %

LEANDRO DAMIAO
Ja, Edinson Cavani förväntas lämna klubben i sommar för en enorm summa. Pengarna lär återanvändas på bland annat en stark ersättare. Givetvis är Cavani på många sätt oersättlig men det går säkert att hitta bra anfallare som någorlunda kan kliva i hans fotspår.

Brassen Leandro Damiao är en. Han är stark i kroppen och vass i straffområdet. En relativt komplett anfallare. Om han har den riktiga spetsen är dock mer osäkert. Napoli har länge sonderat terrängen kring Damiao och enligt italiensk media har man långt gångna kontakter med spelaren och Internacional.

Det som talar emot är att Mazzarri ska vara tveksam till värvningen. Det har sagts att han hellre vill ha Pablo Osvaldo eller en tysk anfallare från Bayern Munchen.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 50 %

MARIO GOMEZ
Den tyske anfallaren från Bayern är förstås Mario Gomez. Även om den spansk-ättade anfallaren ofta fått stå tillbaka för Mandzukic den här säsongen så har han ändå hunnit med 11 mål på 19 matcher. Mazzarri sägs föredra honom framför t ex Damiao. Men vi är ju heller inte helt säkra på att det är just Mazzarri som tränar Napoli nästa säsong.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 30 %

CESC FABREGAS
Var en av de Barcelona-spelare som fansen gick hårdast åt efter förlusten mot Bayern Munchen. Fabregas har sedan han kom från Arsenal aldrig riktigt blivit den referenspunkt som han trodde och som Barcelona hoppats. Kanske kommer detta få honom att lämna klubben i sommar.

Barcelona lär vilja förstärka laget och då måste man också sälja en del spelare. Det är föga troligt att han går till något annat spanskt lag och det är heller inte så troligt att han återvänder till England.

Det logiska är därför en flytt till Italien. De båda Milano-klubbarna är två givna intressenter. Milan ligger nog steget före då man troligen kan erbjuda (ja åtminstone kval till C.L) Champions League-spel. Det har även tidigare funnits en ömsesidig beundran mellan Milan och Fabregas.

Problemet för Milan och Inter är pengar. Därför kan kanske Juventus även komma att blanda sig i. Om Turin-klubben tycker sig behöva en spansk mittfälts-elegant kan de inte bara komma att lägga sig i utan även passera utan problem.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 45 %

PONTUS JANSSON
Det är inte bara Zlatan som kan komma att förstärka den svenska delen i Serie A i sommar. Kanske kan Italien även få smaka på skånsk försvars-grinta i Pontus Jansson. Parma vill gärna värva Jansson och var nära att göra det redan i vintras. Agenten Dario Canovi som representerar Jansson i Italien har sagt att det finns goda chanser att Parma värvar honom men samtidigt finns säkert intresse från England.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 50 %

ALEXIS SANCHEZ
Först var det mycket snack om Juventus. Men de verkar numera mer intresserade av Higuain, Zlatan och Jovetic. Sedan var det snack om att han skulle gå till Inter och Handanovic skulle gå motsatt väg. Även om Serie A-ryktena har lugnat sig så finns chanserna kvar att han kan hamna i Italien nästa säsong.

Barcelona vill göra plats för Neymar och då ligger Sanchez eller David Villa nog mest illa till. Förutom Inter och Juventus skulle Milan kunna dyka upp som en ny intressent. Ytterligare en variant är Fiorentina vilket skulle vara en mycket spännande lösning. Men vill Sanchez verkligen ta det steget "ner" i karriären?

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 30 %

EZEQUIEL LAVEZZI
Det verkar inte bara vara Zlatan som längtar bort från PSG och Frankrike. Lavezzi har under våren uttryckt hemlängtan till Italien och har både nämnt att han saknar Neapel och att han gillar staden Milano mycket. Vilket då betyder tre eventuella nya adresser: Milan, Inter och Napoli.

Känslan är att Milan ligger bättre till än Inter. Dels så har Lavezzi själv sagt att fascinationen är större för Milan än för de blåsvarta vilket säkert har att göra med Inters kräftgång de senaste säsongerna. Hade det varit tvärtom hade han säkert sagt annorlunda. Tanken på en trio med Lavezzi-Balotelli och El Shaarawy får säkert de flesta fotbollsälskares mun att vattnas. Problemet är väl prislappen.

Om Lavezzi hellre vill tillbaka till Neapel lär inte pengar saknas om Napoli säljer Cavani. Men behöver de den spelartyp Lavezzi representerar när de har Insigne och Pandev? Hursomhelst har Lavezzi säkerligen en plats i de flesta napoletanares hjärtan.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 50 %

FELIPE ANDERSON
Hade inte Lazio varit så saktfärdiga med papperen i vintras hade han redan varit klar för Lazio. På transferfönstrets sista dag var allt klart men papperen lämnades in för sent och affären sprack. Nu finns det dock en stor chans att brassen anländer i sommar istället. Felipe Anderson kan bli en fin förstärkning för Rom-laget.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 80%

MARCO VERRATTI
Om Carlo Ancelotti drar till Real Madrid tar han Verratti med sig. Så har det skrivits i media. Jag tror att Ancelotti mycket väl kan hamna i Real Madrid och att Verratti kan följa med. Men det kan också vara så att han vill tillbaka till Italien. Men finns det någon klubb i Italien som vill ha honom så pass gärna att de hostar upp den summa som PSG vill ha? Tveksamt.

Länge har det sagts att Juventus legat närmast att värva "hem" Verratti men samtidigt har de rätt fullt med stjärnspelare på mittfältet och Pogbas stora genombrott kan ha stängt dörren för honom. Milan och Inter borde givetvis vara intresserade men framför allt skulle han passa perfekt i Roma som behöver ett lyft på innermittfältet.

Medicis procentchans till Serie A-ankomst: 40 %

Publicerad 2013-05-10 kl 11:53
Annons
Annons
Annons