Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A - plats 12-14: "Serie A:s mest otursförföljda spelare"

Premiären av en ny säsong i italienska Serie A närmar sig.

Fotbollskanalens Lorenzo Medici har vågat sig på att spå utgången av nästa säsong - och nu är det dags för plats 12-14.

12. ATALANTA

Är en ny mittenplacering att vänta för Bergamos stolthet? Eller kan det vara dags att jaga Europa-platser den här gången? Eller värre, dras in i bottenstriden? Atalantas trupp känns både spännande och något vansklig.

Å ena sidan har tränare Colantuono en offensiv fylld med snabba tekniska spelare som Livaja, Moralez och De Luca att surra runt stabile strikern Denis, samt ett mittfält med skicklighet och styrka i Cigarini, Carmona, Migliaccio och Bonaventura.

Men å andra sidan har Colantuono ett försvar som inte känns helt pålitligt. Både Canini och Stendardo kan vara lite väl kantiga ibland och hur vet vi att Yepes karriär inte börjar bära utför den här säsongen? Om försvaret håller kan Atalanta sikta högre än 12:e plats, om inte kan de halka några placeringar neråt. Vilket betyder att jag tar den gyllene mellanvägen och tippar dem i mitten av tabellen.

Tränaren: Stefano Colantuono
Är nu inne på sitt 4:år i rad som Atalanta-tränare. Har under sommaren ändrat spelsystem till 4-3-3 då han har många bra anfallare till förfogande.

Nyckelspelaren: Mario Yepes
Försvaret är den lagdel som jag är lite orolig över och därför tror jag att det är av yttersta vikt att Yepes håller hög nivå ytterligare en säsong.

Genombrottet: Daniele Baselli
Jag är ganska stor De Luca-fan och tror att han kan slå igenom i år men jag kan inte låta bli att välja mittfältaren Daniele Baselli istället. Baselli är en all-round spelare med playmaker-kvalitéer som alltid överskridit förväntningarna.

Upp till bevis: Guido Marilungo
Serie A:s mest otursförföljde spelare. Skadar sig ofta, och allvarligt. Kan han äntligen få hålla sig skadefri nu och få en ärlig chans att visa vad han går för? Jag håller tummarna för det.

Startelvan (4-3-3): Consigli, Del Grosso, Canini, Yepes, Nica - Carmona, Cigarini, Migliaccio - Bonaventura, Denis, Livaja.

13. GENOA

Genoa och president Preziosi försöker nu skaka liv i Genoa med ny tränare och nytt hopp i Fabio Liverani. Man vill begrava de två senaste säsongerna och drömma om en ny fin era likt den med Gasperini. Det kan nog bli svårt men Liverani är ett spännande namn med spännande idéer.

Truppen ser väl annars inte lika spännande ut. Manfredini och Portanova bildar stabilt mittlås då Granqvist är på väg bort och Antonelli och Vrsaljko lär få flyga fritt på beordran av sin nya tränare. Nye Francesco Lodi ska försöka styra spelet från mittfältet medan offensiven säkerligen inte är helt färdigmöblerad.

Gilardino kan försvinna, Niang eller Bueno kan vara på väg in, Floro Flores är sällan skadefri och Santana börjar kännas lite gammal. Jag misstänker ändå att nyförvärvs-mosaiken får några halvfina bitar till slut vilka kan läggas ihop med resten av Genoas mittenplacerings-material.

Tränaren: Fabio Liverani
Gör sin första säsong som huvudtränare för ett Serie A-lag. Vill hålla bollen på marken och förespråkar väldigt offensiva ytterbackar. Liverani kan bli en succé.

Nyckelspelare: Francesco Lodi
Var Catanias spindel i nätet på mitten och kommer bli en nyckelspelare även i Genoa. Han är duktig på att diktera tempot och fördela passningarna samtidigt som han är en jäkel på frisparkar.

Genombrottet: Sime Vrsaljko
Har bra grundteknik, är hyfsat snabb och slår vettiga inlägg. Tror han kan ha större klubbar på sig nästa sommar.

Upp till bevis: Antonio Floro Flores
Floro Flores har fladdrat runt i en massa olika klubbar. Ibland har han visat vasst anfallsspel, ibland inte. Kommer han någonsin ha en hel lyckad säsong?

Startelvan (4-3-2-1): Perin, Antonelli, Manfredini, Portanova, Vrsaljko - Biondini, Lodi, Kucka - Bertolacci, Santana - Gilardino.


14. CATANIA

Det är andra året som är svårt. För tränare Rolando Maran kan det vara den devisen som gäller. I vilket fall kommer det bli i stort sett omöjligt att upprepa fjolårsäsongens 8:e plats. Inte minst med tanke på att lagets kanske två viktigaste spelare har lämnat i Alejandro Gomez och Francesco Lodi.

Det behöver dock inte bli så himla mycket sämre om Tachtsidis hittar självförtroendet, Legrottaglie och Spolli täpper igen försvaret och Bergessio gör 12-15 mål. Sedan har man alltid sin argentinska trojka att lita på, Barrientos, Castro och Almiron står för kreativitet och ytterbacks-nyförvärven Monzon och Peruzzi kan bli frejdiga tillskott.

Jag tror det kan bli en mer anonym säsong vid Etnas fot 2013/14 och det finns farhågor för bredden på truppen men jag tror de kommer hålla sig på lagomt avstånd från bottenstriden säsongen igenom.

Tränaren: Rolando Maran
Lyckades föra Catania till en utomordentligt stark 8:e plats ifjol. Den här säsongen kan det bli svårare då han bland annat måste hitta ersättare för Gomez och Lodi. Är nog trogen sitt 4-3-3.

Nyckelspelare: Gonzalo Bergessio
Bakom Bergessio finns det inte mycket i striker-väg för Catania vilket betyder att argentinaren måste leverera för att Catania ska lyckas.

Genombrottet: Lucas Castro
Visade stundtals redan ifjol att han var en bra spelare. Nu när Papu Gomez lämnat kan Castro få en större roll där han kan bidra med både löpvillighet och skickliga fötter.

Upp till bevis: Alexis Rolin
Jag trodde mycket på Rolin när han kom till Catania men mittbacken hade svårt att ta en plats i startelvan. Kan han slå sig in den här säsongen?

Startelvan (4-3-3): Andujar, Peruzzi, Spolli, Legrottaglie, Monzon - Almiron, Tachtsidis, Izco - Castro, Bergessio, Barrientos.

Publicerad 2013-08-16 kl 07:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons