Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A - plats 15-17: "Luca Toni måste ta ansvar för Verona"

Premiären av en ny säsong i italienska Serie A närmar sig.

Fotbollskanalens Lorenzo Medici har vågat sig på att spå utgången av nästa säsong - och nu är det dags för plats 15-17.

15. VERONA

Klassiska Hellas Verona är tillbaka i den högsta serien där de hör hemma. Entusiasmen bland supportrarna är stor och över 15 000 säsongskort har redan sålts. Klubben håller också på att knåpa ihop ett lag som inte bör göra sina fans alltför besvikna. Mittfältet ser bra ut med eftertraktade brassen Jorginho i spetsen följt av rutinerade Donati, energiske islänningen Hallfredsson och talangfulle argentinaren Cirigliano.

Framåt ligger en del ansvar på gamle Luca Toni men min gissning är att han fortfarande är kapabel att göra en 8-10 mål om han matas med rätt typ av inlägg. Möjligen är det försvaret som ser aningen svagt ut men jag förutsätter att Verona värvar 1-2 spelare till den lagdelen innan mercatons slut.

Att bli bäst i stan är ett uppdrag jag tror de kan klara av och ett nytt kontrakt är jag inte heller orolig för. Däremot ställer jag mig undrande till om de klarar av att vinna kampen mot rasismen på läktarna? Det vore i så fall lika mycket värt som ett fortsatt Serie A-liv till nästa säsong.

Tränaren: Andrea Mandorlini
Mandorlini är en hetlevrad tränare som sällan håller igen. Men han har även lyckats ta Verona upp från Lega Pro till Serie A. Verona lär spela 4-3-3.

Nyckelspelaren: Jorginho
Det är många som hört att han är bra men få som har sett det. Den här säsongen kommer han visa upp sig för den större publiken med sitt fina passningsspel. Kommer bli enormt viktig då han troligen är Veronas största klasslirarare.

Genombrottet: Jacopo Sala
"Hemvändaren" Sala kanske behöver lite tid på sig men jag tror det fortfarande finns en hel del talang gömd i hans fötter. Blir intressant att följa.

Upp till bevis: Bosko Jankovic
Jankovic har väldigt hög kapacitet och när hans cylindrar går på högvarv är han kapabel till stora saker, men han är ojämn och ofta skadad. Får vi en hel kanonsäsong från serben den här gången?

Startelvan (4-3-3):
Rafael, Agostini, Moras, Maietta, Cacciatore - Hallfredson, Donati, Jorginho - Jankovic, Toni, Martinho.

16. CHIEVO

Den här säsongen har Chievo inte bara ett nytt Serie A-kontrakt att rädda utan måste även försvara sin bäst i stan-titel då "storebror" Verona närmat sig med vilda käftar. Chievo är en fantastiskt skött klubb. De jobbar med små resurser och klarar sig kvar säsong efter säsong ändå. Sportdirektör Sartori rattar värvningsstrategin med stor smartness och förmågan från ledningen att välja "rätta" tränare slår sällan fel.

Den här säsongen är det duktige Sannino som ska få de flygande åsnorna att höja sig så högt över molnen de kan. Det gäller för Sannino att få försvaret att fungera trots att klippan Andreolli lämnat. Mittfältet innehåller som vanligt en hel del gnuggare (Hetemaj, Radovanovic, Rigoni osv) och en hel del oskrivna kort som kan blomstra (Acosty, Stoian, Improta osv). Framåt bör Paloschi och Thereau göra en del mål.

Jag tycker mig skönja en relativt lugn upplösning i maj för president Campedelli och hans lilla mirakel då jag inte tror de kommer vara alltför indragna i bottenstridens djupaste avgrund.

Tränaren: Giuseppe Sannino
Förra året inledde han med att få sparken från Palermo bara för att få återvända i slutet av säsongen och nästan rädda kvar laget i den högsta serien. Sannino förespråkar 4-4-2 och brukar vara duktig på att hamra in det defensiva spelet hos sina spelare.

Nyckelspelaren: Cyril Thereau
Det blev aldrig någon flytt till ett "större" lag under sommaren och nu gäller det att fransmannen har motivationen i behåll eftersom hans fysik och målskytte är så pass viktigt för Chievos anfallsspel.

Genombrottet: Adrian Stoian
Han blixtrade till vid ett par tillfällen redan förra säsongen. Om han får mer speltid och hittar rätt position under Sannino lär det bli mer grannlåt från denna spännande rumän i år.

Upp till bevis: Alberto Paloschi
Den ständiga talangen har haft mycket otur med skador. Väl frisk har han varvat skyttekungstakter med måltorka. Behöver en säsong med kontinuitet för att höja sin status.

Startelvan (4-4-2):
Puggioni, Dramé, Cesar, Dainelli, Sardo -Stoian, Radovanovic, Rigoni, Acosty - Paloschi, Thereau.


17. SASSUOLO

Truppen må vara rätt tunn och spelarna tämligen okända men det finns många skatter gömda i denna grönsvarta kista. Framför allt så har laget ett offensivt och snabbt spel som de tror på och även om det kommer läcka bakåt ibland så tror jag Di Francescos typ av fotboll lägger fram mer på bordet än vad den tar bort.

Dessutom finns det en del spelare som är kapabla att göra skillnad. Anfallaren Simone Zaza var en sensation i Serie B i fjol och är redo att stänka dit minst tio mål med sin fräcka spelstil, unge Berardi är en talang utöver det vanliga och kommer väcka allmän beundran , Missiroli är riktigt bra och sedan tror jag att Jasmin Kurtic har en kanonsäsong i sig.

Säkerligen kommer det pusslas dit 1-2 ytterbackar till det försvar som Terranova lär styra med sin tuffhet. Jag tror att Sassuolo kan bli en positiv överraskning för många den här säsongen.

Tränaren: Eusebio Di Francesco
Sparkades från Lecce säsongen 2011/12 men tog ordentlig revansch när han tog upp Sassuolo till den högsta serien ifjol. Di Francesco predikar offensiv fotboll och väljer oftast 4-3-3.

Nyckelspelaren: Simone Zaza
Den eftertraktade anfallaren hamnade till slut i Sassuolo efter att Juventus köpt och sedan lånat ut honom. Zazas oppurtunism och fräcka anfallsspel blir mycket viktigt för de grönsvarta. Behöver nog göra minst 10 mål.

Genombrottet: Domenico Berardi
Detta lär bli sista säsongen som Berardi flyger fram för Sassuolo. Räkna med att Berardi tar Serie A med storm innan han värvas av ett storlag nästa sommar.

Upp till bevis: Simone Missiroli
Missiroli hade en del Serie A-lag jagandes efter sig innan han skrev på för Sassuolo. Har befunnit sig i gränslandet mellan för bra för Serie B men inte tillräckligt bra för Serie A. Nu får han chansen att visa hur det ligger till med den saken.

Startelvan (4-3-3):
Rosati, Longhi, Terranova, Rossini, Gazzola - Missiroli, Magnanelli, Kurtic - Farias, Zaza, Berardi.

Publicerad 2013-08-15 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons