Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A - plats 9-11: "Cassano kan bli guld värd för Parma"

Foto: AP

Premiären av en ny säsong i italienska Serie A närmar sig.

Fotbollskanalens Lorenzo Medici har vågat sig på att spå utgången av nästa säsong - och nu är det dags för plats 9-11.

9. PARMA

Även om Antonio Cassano kanske inte hade så mycket att ge i ett Mazzarri-styrt Inter kan han bli guld värd för ett Parma på jakt efter något mer än en mittenplacering. För det är troligen ut i Europa som är Emilia Romagna-klubbens långsiktiga mål, dröm och förhoppning.

Kanske är det heller ingen illusion att Parma skulle kunna lyckas med det. Trion Amauri-Cassano-Biabiany är både vass och mångsidig och kommer kunna oroa de flesta försvar i Serie A. Dessutom har de en Nicola Sansone som puttrar av talang och en Raffaele Palladino som spricker av revanschlusta, båda redo att hoppa in.

Medan de tre musketörerna framåt gör sin grej, ska Jaime Valdes försöka leka wannabe-Pirlo så bra han kan, Parolo, Chibsah, Munari ska slita hund på mitten och Gabriel Paletta ska fortsätta leka försvars-sheriff.

Så vad talar emot detta Parma? Tja, att Cassano inte lyckas eller är mer skadad än frisk och att Lucarelli, Pedro Mendes och de andra inte kan fylla upp ordentligt bredvid Paletta. Men får Donadonis mannar bara en bra start och "Peter Pan" fortfarande inte vill växa upp, ja då kan det bli en riktigt underhållande på Ennio Tardini den här säsongen.

Tränaren: Roberto Donadoni
Donadonis närvaro var säkerligen en orsak till att Cassano accepterade en flytt till Parma då han satsade på honom under EM 2008. Trogen sitt 3-5-2.

Nyckelspelaren: Antonio Cassano
Jaime Valdes blir viktig på mitten och Paletta är en kugge i försvaret men om Parma ska kunna jaga Europa-platser på allvar måste Cassano leverera. Parma flyger så högt som Cassano tar dem.

Genombrottet: Yussif Raman Chibsah
Gjorde en bra säsong i Sassuolo ifjol och känns redo att ta ytterligare ett steg nu i Parma. Fått ordentligt med speltid under försäsongen.

Upp till bevis: Raffaele Palladino
Har otroligt mycket boll i sig men alltid förföljd av skador. Revansch nu?

Startelvan (3-5-2): Mirante, Lucarelli, Paletta, Pedro Mendes - Gobbi, Chibsah, Valdes, Parolo, Biabiany - Cassano, Amauri.


10. SAMPDORIA

Jag tror på detta Sampdoria och jag tror på deras riktning. Satsningen på unga spelare mixat med en del rutinerade eldsjälar som Palombo och Gastaldello tror jag är rätt väg att gå. Inte minst om man har riktigt bra unga spelare som Pedro Obiang, Nenad Krsticic och Manolo Gabbiadini.

Obiang kan komma att ta ett ännu större ansvar nu när Poli lämnat och Gabbiadini tror jag kommer får ett genombrott med minst 15 mål gjorda. Bredvid honom kommer lär anfallskollegan Eder passa utmärkt. Sedan tror jag att både Lorenzo De Silvestri och Vasco Regini kommer fungera utmärkt som yttrar i Delio Rossis femmanna-mittfält.

Vissa farhågor kan finnas för att försvaret kanske inte räcker till, men levererar bara de rutinerade spelarna (t ex Palombo, Gastaldello) bör det inte vara några problem. Om Sampdoria kan hitta en bra målvakt (Sorrentino? Viviano?) och en mittfältare av kvalitet att sätta in bredvid Obiang och Krsticic innan mercaton stänger är en ännu högre placering inte alls omöjlig.

Tränaren: Delio Rossi
Tog över laget mitt under förra säsongen och fick en kanonstart. Även om det gick trögare mot slutet hoppas Sampdoria öppna upp en fin era under Rossi. Lär fortsätta med trebackslinje. Så länge han håller sig lugn på bänken så...

Nyckelspelaren: Angelo Palombo
Flyttades ner som mittback i en trebackslinje och gjorde succé. Om Sampdoria vill fortsätta nå framgång den här säsongen är det nog viktigt att han upprepar sig.

Genombrottet: Manolo Gabbiadini
Jag tror att Sampdoria är en perfekt klubb för Gabbiadini att lyckas i. Jag säger att Manolo gör minst 15 mål den här säsongen.

Upp till bevis: Roberto Soriano
Talangen som inte riktigt hängt på Obiang, Poli och de andra. Dags nu?

Startelvan (3-5-2): Da Costa, Costa, Palombo, Gastaldello - De Silvestri, Obiang, Kristicic, Eramo, Regini - Eder, Gabbiadini.


11. TORINO

Tränare Ventura har under sommaren fått ett smått förtjusande sällskap att jobba med till denna säsong. Bellomo, El Kaddouri, Immobile och Cerci är en samling fina lirare. Torino får denna säsong även svenskt inslag i Alexander Farnerud.

Men även om potentialen är stor i denna Toro-uppsättning finns det problem som måste lösas. Ventura har under försäsongen ändrat om till en 5-3-2 uppställning för att stärka defensiven något, men det kan i mina ögon komma att ställa till problem.

Det här laget kommer må bäst av att få attackera, att få plats med alla kreativa fötter i elvan och hitta rätt position åt Cerci. För mig är t ex 4-3-3 mer lämpat till detta material än 5-3-2 och frågan är om Ventura låter sig förloras i numrens och uppställningarnas matematik eller inte. Sedan måste någon eller några av mittbackarna kliva fram och ersätta Ogbonna på ett vettigt sätt.

Om Ventura hittar rätt lösningar har denna Toro-upplaga stora möjligheter att flyga riktigt högt, men gör han det inte kan fallet bli riktigt hårt.

Tränaren: Gianpaolo Ventura
Ventura har under sommaren provat att spela med 5-3-2 vilket säkerligen kommer användas i ligaspelet. Frågan är om han använder Cerci som anfallare eller som ytter?

Nyckelspelaren: Mittback X
Det blir väldigt viktigt att någon ersätter Ogbonna. Den av nyförvärvnt Maksimovic, Rodriguez, Glik eller Bovo som axlar manteln och tar det stora ansvaret blir också nyckelspelare. Gör ingen det kommer det bli problem.

Genombrottet: Nicola Bellomo
Var lysande i första halvan av Serie B-säsongen ifjol. Kan komma att få chansen på mitten under Ventura.

Upp till bevis: Omar El Kaddouri
Fick extremt lite speltid i Napoli men lär få mer nu i Torino. Potentialen finns där men exakt hur stor den är vet vi väldigt lite om. Den här säsongen lär vi få bättre svar på det.

Startelvan (5-3-2): Padelli, Bovo, Maksimovic, Rodriguez - Darmian, Farnerud, Bellomo, El Kaddouri, Moretti - Cerci, Immobile.

Publicerad 2013-08-19 kl 08:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons