Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A: Granqvist och Ekstrand får det tufft

Nyblivna Serie A-svenskarna Joel Ekstrand, Udinese, och Andreas Granqvist, Genoa, får svårt att ta en plats i sina lags elvor. Och för Udinese blir fjolårssuccén svår att upprepa. Fotbollskanalens Serie A-krönikör Lorenzo Medici tippar tabellen inför seriestarten

12. Parma
Startelvan
: Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Rubin; Valiani, Morrone, Galloppa, Biabiany; Giovinco, Crespo.

Förmodligen kommer Parma åtminstone värva en prima punta innan mercaton stänger. Men jag saknar även en mittfältare med playmaker-kvalitéer och en mittback som är bättre än Alessandro Lucarelli.
Parma och tränare Franco Colomba kommer satsa på starkt kantspel och medan Jaime Valdes är lite av ett osäkert kort borde Jonathan Biabiany göra gott med sin snabbhet. Just tränare Colomba gjorde ett enormt jobb när han räddade kvar Parma i våras och nu får han rå om laget från start.
Självklart kommer Sebastian Giovinco bli navet i offensiven och väldigt mycket av lagets framgångar kommer bero på hans magiska fötter. Anfallsplatsen bredvid honom är fortfarande lite inkognito då Parma jagar bland annat Amauri, Andrea Caracciolo, Sergio Floccari och Rolando Bianchi. Annars har de användbara anfallare som Hernan Crespo, Graziano Pellé och unge Fabio Borini till hands.
Räkna inte med några underverk denna säsong men däremot mycket briljans från Giovinco och visst ska laget inte ha några bekymmer med att slippa undan bottenstriden likt i fjol.

11. Cesena
Startelvan
: Antonioli, Comotto, Von Bergen, Rossi, Martinho; Parolo, Colucci, Candreva; Giaccherini, Mutu, Eder.

Cesena kan bli säsongens sensation. President Igor Campedelli och Lorenzo Minotti har jobbat med fin precision och noggrannhet. Deras mercato är mycket snygg. De har lyckats värva spelare som bland annat Adrian Mutu, Eder Martins och Antono Candreva. Låter inte som ett lag som bara är ute efter att klara ett nytt kontrakt direkt.
Olyckskorparna kan visserligen påstå att Mutu sett sina bästa dagar, att Eder inte gör speciellt mycket mål och att Antonio Candreva är alldeles för ojämn. Det ligger ett uns sanning i det men jag ser det från ett annat håll.
Jag tror att Mutu har mycket kvar i sina ben och kommer bli mer ödmjuk och må bra av att spela i en mindre klubb och ta på sig ett större offensivt ansvar. Eder kan säkert göra uppemot en 10 mål eftersom omgivningen i Cesena är så mycket bättre än i Brescia. Jag kanske är överdrivet förtjust i Candreva men jag tror verkligen att nye tränaren Marco Giampaolo kommer ge Candreva rätt nycklar och att han kommer återfinna sin landslagsform.
Försvaret får anses vara lagets svagaste lagdel och man har förnyat en hel del. Marco Rossi från Bari har inte gjort många glada men jag tycker ändå att han har potential. Jag tror också att brassen Raphael Martinho kan bli riktigt bra på sin kant.
Trots att både Emanuele Giaccherini och Marco Parolo kan komma att lämna klubben innan mercaton stänger tror jag på en fin säsong för östkustslaget. Det enda trista jag kan komma på med Cesena är beslutet att lägga konstgräs på Stadio Dino Manuzzi.

10. Udinese
Startelvan
: Handanovic; Benatia, Danilo, Domizzi; Isla, Badu, Pinzi, Asamoah, Armero; Di Natale, Floro Flores.

Att Udinese ska kunna upprepa sin fantastiska fjolårssäsong ser jag som omöjligt. Dels för att laget tappat Alexis Sanchez, Cristian Zapata och Gökhan Inler men också för att det kommer slita mer på truppen att delta både i Europa-spelet och ligan.
Även om Sanchez och Inler är på papperet lagets största förluster så kan försäljningen av Zapata bli den mest kännbara. Att spela in nya spelare som Danilo, Neuton och halvnya som Joel Ekstrand kan ta lite tid. Av den anledningen är det inte omöjligt att tränare Guidolin stundtals kommer spela med en fyrbackslinje.
Udinese har dock ett så pass bra lag att jag har svårt att se dem falla djupt i tabellen. Antonio Di Natale har fortfarande magiska fötter, Mehdi Benatia är en av Serie A:s bästa försvarare, Kwadmo Asamoah glittrar av dynamik och Floro Flores (om han blir kvar) kan bli mer nyttig än förra säsongen.
Dessutom finns det alltid ett koppel av Udinese-spelare som bara väntar på sitt genombrott. Denna säsong kan det vara Emmanuel Badus och Thierry Doubais tur. Räkna med en tabellmässigt sämre men ändå stabil säsong från Udinese.

9. Genoa
Startelvan
: Frey, Rossi, Bovo, Kaladze, Antonelli; Kucka, Veloso, Constant; Birsa, Pratto, Palacio.

President Preziosi har i stort sett gjort om halva laget och värvat och sålt massor av spelare. Dessutom har man en ny tränare i Alberto Malesani. In i det sista är det inte klart hur laget kommer se ut. Försvinner Juraj Kucka och Rodrigo Palacio? Anländer Alberto Gilardino? Jag räknar med att Genoa kommer värva en striker (och då troligen Gilardino) och säljer av minst någon av de nämnda spelarna.
Av Genoas nyförvärv känns Kevin Constant som ett spännande köp, Sebastien Frey som en smart värvning och Lucas Pratto har sett het ut i träningsmatcherna. Dessutom tror jag att Miguel Veloso kommer ta revansch denna säsong och bli så bra man hade hoppats att han skulle blivit förra säsongen.
Denna säsong har Genoa också skaffat sig lite svenskt stål i Andreas Granqvist. Den svenske landslagsmannen kan dock få ont om speltid då konkurrensen är tuff med Dario Dainelli, Kakha Kaladze och senaste nyförvärvet Cesare Bovo. Genoa känns svårbedömda och säljer man Kucka och byter Palacio mot Pandev så ser det ju genast lite värre ut. Är Genoa fågel eller fisk? Jag säger mittemellan.

8. Palermo
Startelvan
: Benussi; Aguirregaray,Silvestre, Mantovani, Balzaretti, Nocerino, Bacinovic, Migliaccio; Ilicic; Miccoli, Hernandez

Palermos stauts känns lite osäker och man genomgår förändringar i laget. Javier Pastore, Salvatore Sirigu, Cesare Bovo har lämnat och säkerligen även Mattia Cassani (Matias Aguirregaray ersätter antagligen). Palermo går från Delio Rossis fotbolls-cirkus till Stefano Piolis mer strukturerade maskineri. Ingen mer magi från Pastore men kanske mer stabilitet bakåt. Tränare Pioli gillar att spela med en trebacks-linje men kommer nog inleda med en fyrbackslinje då laget sett bättre ut med det systemet.
Även om Pastore har lämnat finns det gott om kvalité längst fram. Fabrizo Miccoli har säkert en del kvar att ge, Mauricio Pinilla är både slitvarg och målskytt och får Abel Hernandez vara skadefri kan han slå igenom ordentligt.
Dessutom har man kvar förra säsongens sensation Josip Ilicic och nye israelen Eran Zahavi som fantasisti. Det ska dock sägas att Zahavi inte är någon ny Pastore hur gärna än Zamparini vill det. Jag saknar dock en playmaker-typ på mittfältet och om inte Palermo värvar en sådan innan mercaton stänger kan det bli en akilleshäl.
Jag är inte säker på att Palermo håller på att bygga upp någonting stort men jag tror att Palermo kommer hinna med ett par spännande och överraskande nyförvärv som kanske kan göra dem till en Europa League kandidat.

Publicerad 2011-08-25 kl 09:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons