Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A: plats 18-20

Fotbollskanalens Serie A-expert tippar nästkommande säsong.

Premiären av en ny säsong i italienska Serie A närmar sig.

Fotbollskanalens Lorenzo Medici har vågat sig på att spå utgången av nästa säsong - och han börjar med plats 18-20.

18. CAGLIARI

Det finns tillräckligt mycket kvalité i Sardiniens enda Serie A-lag för att jag ska känna mig helt till freds med mitt tips. Cossus kvicka fötter, Saus opportunism, Pinillas lurighet, Ibarbos kraft och Contis rutin är sådant som bör rädda Cagliari kvar. Men hur man än vrider och vänder på det hänger mycket på president Cellino och hans eviga problem med arenor, kommun och annat.

Cagliari lever ett skört liv med allt strul kring arena-frågan. Kan vi verkligen lita på att Cagliari kommer få spela på Stadio Sant Elia den här säsongen? Jag är inte så säker på hur mycket mer motgång truppen är beredd att ta och om motivationen tappas kan fallet bli riktigt hårt. Jag tror även att både Astori och Nainggolan lämnar klubben innan transferfönstret stänger och i så fall lämnar de två stora hål efter sig som kan bli för svåra att täppa igen.

Tränaren: Diego Lopez
Lopez spelade själv i klubben i 12 år innan han förra säsongen vid 38 års ålder tog över tränaransvaret tillsammans med Ivo Pulga. Lopez har hämtat mycket av sin kunskap och inspiration från tränare som Allegri och Giampaolo och han har tydligt uttryckt att han helst spelar 4-3-1-2.

Nyckelspelaren: Daniele Conti
Mycket av Cagliaris spel och tempo dikteras av den numera 34-årige Conti. Det är av vikt att hans elakhet och klokhet håller hög nivå ett år till, annars kan Cagliari vara illa ute.

Genombrottet: Lorenzo Ariaudo
Eftersom jag misstänker att Davide Astori kan komma att försvinna innan transferfönstret stänger kan det öppna upp speltid för Ariaudo. Det kan vara dags för den före detta Juve-talangen att kliva fram nu.

Upp till bevis: Marco Sau
En gång är ingen gång? Ja lite så är det. Saus första riktiga säsong i Serie A blev en stor succé. Nu kommer det viktiga, kan han följa upp den? Eller är han en meteorit som vi fort kommer glömma?

Startelvan (4-3-1-2): Agazzi, Dessena, Astori, Rossettini, Murru - Nainggolan, Conti, Ekdal - Cossu - Pinilla, Ibarbo.

19. BOLOGNA

Rolando Bianchi tar över efter Gilardino, Saphir Taider kan försvinna till Inter, Diego Perez kommer kanske skriva på ett nytt kontrakt till slut och försvarslinjen ser ut mer eller mindre som ifjol. Ändå känns det som att Bolognas säsong i mångt och mycket och står faller med Alessandro Diamanti. Den elektriske mittfältaren är grovjobbare, kreatör och avslutare. Han är både lagets motor och finlirare. Det kan bli tufft om han inte får hjälp.

Är det verkligen möjligt att Kone och Lazaros lyfter sig till grekiska mirakel? Att Bianchi gör 15 mål? Att Khrin blir en defensiv mittfältsguru och att Antonsson, Natali och de andra försvararna pumpar upp sig till försvarsjättar? Det känns inte troligt i mina ögon och jag misstänker att hur bevingad än Diamanti är så är han för ensam i färden mot räddat Serie A-kontrakt.

Tränaren: Stefano Pioli
Pioli tog över ansvaret i Bologna oktober 2011 och har sedan dess gjort ett mycket bra jobb. Pioli brukar anpassa spelsystem efter vad han har för spelare. Nu i Bologna vimlar det ju inte direkt av anfallare vilket betyder att han allt som oftast använt sig av 4-2-3-1.

Nyckelspelare: Alessandro Diamanti
Bolognas säsong vilar väldigt mycket på Diamantis fötter. Får han vara skadefri och prickar toppformen har Bologna ett bra utgångsläge. Om inte? Räkna med stora problem.

Genombrottet: Rene Khrin
Pioli lär satsa på den nu 23-årige slovenske defensive mittfältaren. Kanske är det äntligen dags för ett litet genombrott?

Upp till bevis: Lazaros Christodoulopoulos
Yttern med det härliga namnet hade en del bra inhopp ifjol men hur bra är han egentligen? Är han en tillgång att räkna med en hel säsong?

Startelvan (4-2-3-1): Curci, Morleo, Antonsson, Natali, Garics - Khrin, Taider - Kone, Diamanti, Lazaros - Bianchi.

20. LIVORNO

Livornos fjolårssäsong var fantastisk på många sätt. Länge och väl kämpade man på i toppen av Serie B men missade en direkt uppflyttning på målsnöret. Ändå lyckades man ta sig i kragen och vinna playoff-spelet i stor stil.

Den nya verkligheten i Serie A kommer bli ännu tuffare. Livorno kommer ta emot Serie A med stor entusiasm och tränare Davide Nicola vill bjuda på bra fotboll samtidigt som han har en räv bakom örat. Men håller verkligen truppen för att klara sig kvar?

Målskytten Paulinho, rutinerade Emerson, skicklige Siligardi och målvaktstalangen Bardi är spelare att bygga en salvezza på men runt dem finns det troligen inte tillräckligt med skicklighet för att det ska gå vägen. Livorno behöver nog minst 3-4 bra nyförvärv för att jag ska börja intala mig själv att ett nytt kontrakt ska kunna räddas.

Tränaren: Davide Nicola
Livorno spelade ofta en fartfylld och offensiv fotboll ifjol men Nicola har fler strängar på sin lyra, något han inte minst visade i playoffspelet då Livorno stundtals spelade slug kontringsfotboll. Lär använda sig av ett 3-5-2 (vilket snarare är mer 5-3-2) i Serie A.

Nyckelspelare: Emerson
Den 33-årige brassen (34 år i övermorgon) gjorde en fenomenalt bra säsong ifjol och det kommer krävas en upprepning från honom om Livorno ska kunna klara sig kvar i den högsta serien.

Genombrottet: Luca Siligardi
Jag är omåttligt förtjust i denna före detta Inter-talang som var fantastiskt bra ifjol innan han skadade sig. Jag tror på en sen blomning för denne finurlige skarpskjutande 25-åring.

Upp till bevis: Leandro Greco
Tillbaka i Italien efter sin utflykt till Grekland och Olympiakos. Nu måste han visa att han kan ta ansvar och leda laget till en salvezza.

Startelvan (3-5-2): Bardi, Ceccherini, Emerson, Valentini - Gemiti, Benassi, Greco, Luci, Schiattarella - Paulinho, Siligardi.

Publicerad 2013-08-14 kl 08:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons