Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici: Vinnarskallen Balotelli veckans bästa

Fotbollskanalens Serie A-expert Lorenzo Medici ser tillbaka på veckans Serie A-omgång.

Omgångens bästa:

1. Mario Balotelli (Milan)
Man kan tycka vad man vill om Super-Mario men facit talar tydligt för Balotelli. Sedan han anlände till Italien och Milan i vintras har han gjort 11 mål på 11 matcher. Fortfarande omutlig från straffpunkten. Mot Pescara gjorde han två av Milans fyra mål. Vinnarskalle.

2. Cyril Thereau (Chievo)
En anfallare som inte får de stora rubrikerna. Men sanningen är att belgaren har haft en mycket fin säsong. Mot Roma höll han motståndar-försvaret sysselsatt i stort sett ensam och avgjorde med ett sent mål. Tar klivet till en större klubb i sommar?

3. Blerim Dzemaili (Napoli)
Något av en sensation för Napoli under våren. Har varit lysande och petat Inler. Energisk, passningsskicklig och målfarlig. Mot Bologna gjorde han mål återigen och har nu gjort sex mål på de sju senaste matcherna.

4. Ogenyi Onazi (Lazio)
Hoppade in med sedvanlig energi och löpvillighet men framför allt satte han punkt för matchen när han dundrade in ett drömmål bakom Handanovic. Här har Lazio en riktig pärla i sin ägo.

5. Mateo Kovacic (Inter)
Predikant i öknen. Ja, lite så kändes det att se Kovacic mot Lazio. Det var alltid han som satte fart, som försökte hitta lösningar och som passade fram sina medspelare. Men att han ska lösa allt själv är mycket begärt av en spelare som nyligen fyllt 19 år. Kommer kunna bli en världsstjärna när han får en bättre omgivning omkring sig. 

***

Omgångens sämsta:

1. Salvatore Aronica (Palermo)
Börjar abonnera på denna lista. Jag är inte säker på att Aronica vet att det är fotboll han spelar. I vanliga fall tror han att det är rugby han spelar men mot Udinese fick han för sig att han spelade volleyboll när han hoppade upp med armarna i vädret och ordnade en straff för Udinese. Antingen gör han saker med flit eller så är det något fel med hans mentala hälsa.

2. Torino och Genoa
Visst, en poäng var gynnsamt för båda, inte minst med tanke på att Palermo nu förlorade, men att inte försöka mer eller satsa hårdare på att vinna än vad man gjorde var pinsamt. Knappt en målchans på hela matchen. Respektlöst mot de som betalat inträde.

3. Ricky Alvarez (Inter)
"Nackade" visserligen 1-1-målet mot Lazio men det som de flesta lär minnas är hans sanslösa miss från 2 meters avstånd och att han halkade när han skulle slå sin straff. På många sätt symboliserade Alvarez insats Inters säsong. Stundtals bra men också usel, förvirrad och fylld av oflyt.

4. Uros Cosic (Pescara)
Hans försvarsspel när han drog ner Nocerino, vilket ledde till Milans straff, var på många sätt ett skolboksexempel på hur man inte ska bete sig.

5. Andrea Ranocchia (Inter)
Märkligt att Ranocchia kunde vara så bra under hösten och så usel under våren. Troligen har han lidit av den allmänna Inter-svackan och en del skadebekymmer, men hans brister har blottats oftare den senaste tiden. Mot Lazio hamnade han på efterkälken och hakade i Floccari bakifrån vilket ledde till en ödesdiger straff. Inger inte trygghet.

***

Omgångens lag (3-4-3):

Federico Marchetti (Lazio)
Gjorde ett par fina och viktiga räddningar, inte minst den på Cambiassos kanonskott.

Marco Andreolli (Chievo)
Stabil och säker mot Roma. Kommer bli ett fint nyförvärv för Inter.

Mehdi Benatia (Udinese)
Bra i defensiven och även matchvinnare när han höll sig framme i straffområdet. Var mycket bra de senaste två månaderna.

Boukary Dramé (Chievo)
Var duktig både i offensiven och i defensiven mot Roma. Fin utvecklingskurva.

Sulley Muntari (Milan)
Gjorde ett fint mål och gav både syre åt sitt lag och höll undan i defensiven.

Blerim Dzemaili (Napoli)
Är i ett fantastiskt flow för tillfället. Sex mål på sju matcher skvallrar om en ordentlig formtopp. Något som Bologna fick känna på.

Mathieu Flamini (Milan)
Flamini-goleador! Gjorde sitt fjärde mål på fem matcher mot Pescara. Fixat en kontraktsförlängning nu?

Mateo Kovacic (Inter)
Löpte,spelade fram, dribblade och försökte hela tiden skapa saker mot Lazio. Tyvärr hade han få följeslagare.

Cyril Thereau (Chievo)
Löpvillig och målfarlig. Sysselsatte ett helt Roma-försvar och avgjorde med ett sent mål.

Mario Balotelli (Milan)
Gjorde två mål, jobbade hårt och försökte spela fram till sina kollegor. Vad mer kan man begära? Top-player.

Luis Muriel (Udinese)
Överlistade Palermo när han med sin snabbhet och dribblingsskicklighet gjorde 0-1-målet. Osar av klass.

***

Omgångens tränare: Francesco Guidolin (Udinese)
Medan en del topplag har svårt att lyckas ta sig ut i Europa börjar Guidolin ha det för vana. Hans Udinese är på väg att återigen fixa en biljett till Europa-spel. Tränar-alkemist.

Publicerad 2013-05-09 kl 20:00
Annons
Annons
Annons