POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Medicis lista: Ranegie - en ny Bierhoff

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fotbollskanalens Serie A-expert Lorenzo Medici listar det bästa och det sämsta från veckans matcher.

Omgångens bästa:

1. Fabio Quagliarella (Juventus)

Fabio Quagliarella har haft det tufft. När han för ungefär ett och ett halvt år sedan skadade sig svårt blev resan tillbaka lång. När han väl kom tillbaka fanns varken rytmen i spelet eller given speltid kvar. Mot Chievo var han "The incredible Quag" igen. Hans största riktmärke som spelare är ju hans förmåga att göra overkligt snygga mål så hans första fullträff mot Chievo var på många sätt symbolisk för att han är tillbaka på allvar. Quagliarellas lite oväntade comeback-fyrverkeri är kanske det bästa svaret på topp-nyförvärvet som aldrig kom.

2. Mathias Ranegie (Udinese)
Har gått från division sex till Serie A på drygt sex år. En fantastisk saga. Mot Milan gjorde han allt rätt. Ett mål, en fixad straff och massor av nyttigt jobb längst fram. Jag trodde att Ranegie skulle få svårt att ta en plats i Udinese men han har redan visat mig och andra tvivlare fel. Något som Ranegie gjort förr. Udinese har fått en ny Oliver Bierhoff.

3. Ivan Pellizzoli (Pescara)
Kommer ni ihåg honom? Han som skulle bli Romas nästa stormålvakt. Så blev det aldrig, men visst finns det en bra målvakt i honom. Mot Bologna hoppade han in när Perin blev utvisad och räddade Diamantis straff direkt. Poängräddare.

4. Jean-Francois Gillet (Torino)
Ibland undrar jag om inte Gillet är en väldigt underskattad målvakt. Trots att han inte riktigt har längden för att vara en toppmålvakt så imponerar han i vartenda lag han representerar. Mot Sampdoria räddade han en poäng med flera fina aktioner.

5. Juan Quintero (Pescara)
Något undangömd värvning som bör tas fram i ljuset. Den colombianske 19-åringen är en mycket skicklig mittfältare med fina fräsande fötter. Mot Bologna gjorde han ett fint frisparksmål och var lagets bästa spelare. Räkna med att topplagen i Italien lär titta extra på honom under året.

6. Alessandro Rosina (Siena)
Var inblandad i Sienas första mål och gjorde en mycket bra insats mot Inter. Hans snabbhet och hans fantasi kommer bli väldigt viktiga för Siena den här säsongen, vilket vi såg i söndags. Varför var det inte fler lag i Italien som ville ha honom?


***

Omgångens sämsta

1. Massimo Cellino (president Cagliari)
Cellino tyckte att Cagliaris provisoriska hemma-arena visst klarade säkerhetsaspekten och hetsade abonemangs-innehavarna att komma till arenan trots att matchen mot Roma skulle spelas inför stängda dörrar. De lokala myndigheterna tyckte då att det fanns risk för kaos med supportrar som skulle vilja ta sig in på arenan och matchen ställdes in. Nu är risken stor att Roma tilldelas segern. Vissa strider är inte värda att ta. Kaosmakare av de sämre slaget.

2. Luca Toni & Stevan Jovetic (Fiorentina)
Båda har gjort stor succe ända fram till i lördags. Stevan Jovetic var allmänt blek och missade en straff vid ledning 0-1. Som om det inte var nog flaxade Luca Toni med sina långa armar som en berusad flamingo och gav bort en straff till Parma. Som Valdes satte. Från hjältar till syndabockar.

3. Pablo Alvarez (Catania)
Missade klantigt en mottagning redan efter två minuter vilket gjorde honom ”tvungen”att dra ner Cavani och bli utvisad. Hans katastrofala miss höll på att kosta Catania matchen.

4. Phillipe Mexes (Milan)
Det finns så många spelare man kan kritisera i Milan men jag nöjer mig med att plocka ut den sorgliga fransmannen. Jag ger upp hoppet om att han kanske skulle kunna återfinna någon slags gammal form. Mot Udinese var han alltid lite för långsam, gjorde Zapata sämre, drog på sig för många frisparkar och var allmänt osäker. Blev förnedrad av Ranegie vid målet.

5. Andrea Stramaccioni (tränare Inter)
Han har hyllats som en framtida stortränare och som den nye Mourinho. Kanske är det dags att tagga ner på superlativen. Han har fortfarande mycket att lära. Trots en bra trupp har han svårt att hitta rätt taktik och uppställning och Inter är förvånansvärt ojämna.


***

Omgångens lag (4-3-1-2):

Jean-Francois Gillet (Torino)
Gjorde flertalet super-räddningar vilket räddade poängen åt Torino. Underskattad målvakt.

Cristian Raimondi (Atalanta)
Gjorde ett starkt jobb på sin kant och blev match-hjälte med sitt sena mål mot Palermo.

Gonzalo Rodriguez (Fiorentina)
Elegant och säker mot Parma. Har både bett i försvarsspelet och är bra i uppspelsfasen.

Mehdi Benatia (Udinese)
Slog inlägget till Ranegies mål och var allmänt mycket stabil i försvaret mot Milan.

Giorgio Chiellini (Juventus)
Satte knappt en fot fel mot Chievo. Tuff och säker i brytningarna.

Roberto Pereyra (Udinese)
Var lite överallt mot Milan. Blandade hårt jobb med fina dribblingar. Isla och Asamoh har en ny efterträdare.

Juan Quintero (Pescara)
Gjorde ett fint frisparkmål och var Pescaras bästa utespelare. Talang att hålla ögonen på.

Simone Vergassola (Siena)
Gjorde påpassligt 0-1-målet mot Inter och var dessutom en klippa på mitten. Gammal är äldst.

Alessandro Rosina (Siena)
Löpte massor mot Inter och gav Siena en ordentlig boost när det gäller kvickhet och fantasi. Inblandad i Sienas första mål.

Mathias Ranegie (Udinese)
Ett mål, en fixad straff och massor av nyttigt jobb längst fram. Svensk framgångs-saga.

Fabio Quagliarella (Juventus)
Dubbel målskytt mot Chievo och tillbaka på allvar. Varför jaga en top-player när man har en?

Omgångens tränare: Serse Cosmi (Siena)
Siena hade en del flyt mot Inter men att komma till San Siro och lämna med en seger är en stor framgång. Jag tror att om Siena klarar sig kvar kommer det bero mycket på Cosmis energi och smartness.

Omgångens domare: Antonio Damato (Lazio-Genoa)
Fick spelet att flyta bra då han genomskådade många ”icke-frisparkar”. Gjorde heller inga större misstag.

Omgångens mål: Facundo Roncaglias (Fiorentina) 0-1-mål mot Parma. Se målet ovan

Publicerad 2012-09-25 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå