Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medicis Serie A - veckans bästa och sämsta: "Kan lägga Zarate i samma hög som Cassano"

Lorenzo Medici har stenkoll på Serie A. Den här gången hyllar Italien-experten Lavezzi samtidigt som en domare och Lazios Zarate sågas totalt.

Veckans bästa:

1. Ezequiel Lavezzi (Napoli)
Är i lysande form. Lavezzi är lite som att slänga ut en bakugan-boll ut med ljusets hastighet. Avgjorde mot Cagliari i allra sista sekunden då han sprintade ifrån ett överambitiöst Cagliari-försvar (ärligt, hur kan ett försvar agera så när det typ är sekunder kvar?) och iskallt och läckert placerade bollen in i mål. Hans mål förde Napoli upp på en tredje plats och frågan man bör ställa sig är om det inte är Lavezzis Napoli som är den starkaste outsidern till en Champions League-plats? Edinson Cavani i all ära men det är fortfarande Ezequiel Lavezzi som är Napolis största stjärna och det är argentinaren som kan bidra med det där lilla extra.

2. Alessandro Diamanti (Brescia)
Diamantis 1-1-mål mot Juventus är gjort med en sådan sublim teknik att man häpnar. Målet är i mångt och mycket karaktäristisk för hans spelstil. Förutom målet gjorde han en mycket bra insats och han valde verkligen rätt match att imponera i då självaste Cesare Prandelli satt på läktaren. Diamanti är den mest glimrande juvelen i Brescias skattkista.

3. Zlatan Ibrahimovic (Milan)
Zlatan har inte alltid varit spelmässigt fantastisk den här säsongen men varje gång man summerar matcherna så har Ibrahimovic ofta med ett finger i spelet. Matchen mot Palermo var en typisk sådan insats, stundtals gör han bra grejer och stundtals mindre bra men när matchen är slut har Zlatan gjort ett iskallt straffmål och mer eller mindre gjort Robinhos 3-1-mål. Hur man än vrider och vänder på det så är Ibrahimovic nästan alltid en avgörande faktor i positiv mening för Milan. Vad mer kan man begära?

4. Jeremy Menez (Roma)
Den lekfulle och sorgsne franska clownen. Jag kan inte hjälpa att jag är så förtjust i Menez. Han är ett mysterium för mig. Är han deprimerad eller bara blyg? Kommer han explodera eller förbli ett enigma? Han har så mycket talang och potential att han nästan sprängs men är lika ojämn som den mest instabila aktiekursen man kan tänka sig. Mot Fiorentina visade han upp den där dansande och briljanta spelare som han kan vara. En fransk "funambolo"

5. Ruben Oliveira (Lecce)
Ruben Oliveira är sagan som skulle ta slut men som inte gjorde det. Ruben Oliveira kom som stor talang till Juventus, säsongen 2002-03 som 19-åring. Efter fyra säsonger av skador, utlåningar och underprestation sålde Juve av halva rättigheten till Sampdoria. Men inte heller i Samp lyckades uruguayaren få ut sin potential.

Säsongen 08-09 lånades Oliveira ut till Genoa med köpoption och han återförenades med Gianpiero Gasperini, sin ungdomstränare från Juventus, och under försäsongen imponerade Oliveira å det väldeliga. Ödet ville dock inte gå hans väg denna gång heller. På mercatons sista dag värvade Genoa en viss Diego Milito vilket mer eller mindre parkerade Oliveira på bänken under hela säsongen.

Trots en del bra inhopp utnyttjade inte Genoa sin köpoption efter säsongens slut. I somras gick hans kontrakt ut med Juventus vilket Lecce och tränare Luigi De Canio tog vara på. Nu i Lecce verkar han äntligen få ut sin stora talang och var alldeles briljant mot Inter med sin starka fysik och goda teknik. Han blev dessutom välförtjänt målskytt på nick. Sagan fortsätter vidare...

6. Omar Milanetto (Genoa)
Ägde mittfältet tillsammans med Veloso mot Bologna. Jag har skällt en del på Milanetto under säsongen men fick svar på tal. Visst, det går inte alltid så snabbt och det är ofta det enkla passningsalterntivet som väljs, men när han som mot Bologna också bjuder på hårt jobb, rutinerat positionsspel och agerar segerskytt är det svårt att klaga på honom. Matchens matador.

Veckans Sämsta:

1. Luca Banti (Domare, Milan-Palermo)
Gjorde stora och små misstag. Små misstag när Mauricio Pinilla (Thiago Silva fällde) borde ha haft en straff och Pato (Ezequiel Munoz fällde) likaså. Men okej, de tar kanske ut varandra. Jag kan också köpa Milans straff när Massimo Ambrosini dras (?) ner av Palermos Salvatore Sirigu eftersom den är svår att se, men den är långt ifrån klockren då Ambrosini söker straffen.

Dessutom verkar Ambrosini ta med sig bollen med armen i situationen precis innan. Det stora misstaget var dock när Fabrizio Miccolis frispark tar på K-P Boatengs utsträckta arm. Odiskutabel straff. Det är inte heller frågan om någon konsekvent bedömningsfråga eftersom det fanns en sekvens under matchen då Banti förklarar för Milan-spelarna varför han inte blåste frispark för en Palermo-hands. Domare Banti menade att Palermo-spelaren hade armen längs kroppen.

Boatengs arm var väldigt långt ifrån kroppen så antingen har han missat det helt eller så har han valt att inte blåsa. Luca Banti har varit något av säsongens positiva domaröverraskning så här långt och vi får hoppas att han undviker sådana här tveksamma insatser framöver.

2. Goran Pandev (Inter)
Hade en jättechans i första halvlek mot Lecce då han helt friställd lyckades pricka målvakten Rosati istället för mål. Den missade chansen plus en insats långt under hans vanliga kapacitet är inte direkt vad tränare Rafa Benitez och Inter behöver just nu.

3. Mauro Zarate & Edy Reja (Lazio)
Zarate har tillsammans med tränare Edy Reja (kanske har tränare Davide Ballardini visst ansvar också) ned-demonterat den fantastiska bollvirtuosen Zarate. Reja har positionerat Zarate längre ut mot kanten och tvingat honom att ta ett mycket hårdare defensivt jobb vilket fått negativa effekter på hans offensiva spel.

Zarate själv har med sitt ofta så egoistiska spel hjälpt till att lägga grund till situationen. Argentinaren verkade acceptera sin nya roll men det är svårt att kväva en konstnärlig fotbollssjäl, det blir bara konstgjord andning. Till slut kommer det att spricka. I förlustmatchen mot Cesena var Zarate tillbaka i gamla synder och dribblade ihjäl sig utan att lyckas. Reja blev naturligtvis förbannad och bytte ut argentinaren som i sin tur blev förbannad. Var det sista versen på Zarate sången?

Även om Reja har gjort det väldigt bra hittills har jag alltid varit lite skeptisk honom som tränare då han tenderar att vara lite bakåtsträvare. Är Lazios två raka förluster bara undantag eller börjar Reja (för mycket turnover av spelare och lite för mycket defensivt tänkande) och lagets brister(för tunn trupp i backlinjen och för få spelare förutom Hernanes som kan avgöra på egen hand) ta ut sin rätt? Lika skeptisk börjar jag bli till att Zarate någonsin kommer återskapa den där drömlika säsongen han gjorde 08-09 för Lazio. Om nu Lotito valt "the Reja way" är det väl bättre att sälja Zarate redan nu i januari.

Kanske kan vi snart lägga Zarate i samma transferhög som Cassano, nämligen kategorin, vem-vill-köpa-en-spelare-med-gigantisk-potential-men-som-är-svårtämjd-och-har-smått-narcissistiska-drag?

4. Andrea Cossu (Cagliari)
Riktigt dålig mot Napoli. Osynlig och obeslutsam. När Sardiniens egen Garrincha inte fungerar så fungrerar oftast inte Cagliaris spel heller.

5. Marco Motta (Juventus)
Visade enorma brister i defensiven mot Brescia och fungerade inte heller i offensiven. Vart har den där skicklige och blivande azzurri- ytterbacken tagit vägen?

Omgångens Lag: (3-4-3)

Antonio Rosati (Lecce) (1)
Gjorde en fenomenal rädding på Pandevs friläge och ytterligare en fin räddning på Etoos chans i andra halvlek. Chanslös på målet.

Cristian Zaccardo (Parma) (1)
Vaksam och koncentrerad på sin högerkant mot Sampdoria. Spelade fram till Bojinovs viktiga mål.

Matias Silvestre (Catania) (2)
Säker och stabil mot Udinese och var även duktig i uppspelsfasen. Underskattad.

Cicinho (Roma) (1)
Rörlig på sin kant och slog många vassa inlägg. Påminde om Confederations-Cicinho.

Alessandro Diamanti (Brescia) (2)
Diamant-briljant mot Juventus och gjorde ett gudomligt snyggt kvitteringsmål.

Marco Parolo (Cesena) (1)
Var dynamisk, taktiskt skicklig och bollvinnare mot Lazio. Avgjorde med en riktig långskotts-dröm.

Miguel Veloso (Genoa) (1)
Milanetto snodde kanske störst rubriker men Velosos skickliga fötter var minst lika viktiga mot Bologna. Hade en grym frispark i ribban. Kanske tar Genoas nystart fart från Velosos ankommande storfom?

Ruben Oliveira (Lecce) (1)
Stor insats mot Inter då han var svårstoppad med sin fysik och teknik. Målskytt på nick.

Zlatan Ibrahimovic (Milan) (1)
Långt ifrån perfekt men var målskytt på straff och låg bakom Robinhos 3-1-mål. Väldigt värdefull insats.

Ezequiel Lavezzi (Napoli) (3)
Svårstoppad för Cagliari-försvararna då han som vanligt löpte i ljusets hastighet med boll. Avgjorde i sista sekunden med ett väl utfört nummer.

Jeremy Menez (Roma) (1)
Lekte fotboll mot Fiorentina och låg bland annat förnämligt bakom Borriellos 2-0-mål. Världsspelare eller enigma?

Publicerad 2010-11-12 kl 00:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons