POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Medicis Serie A-guide lag-för-lag: Siena och Catania

Inför starten av ligasäsongen i Italien ger fotbollskanalen.se:s expert Lorenzo Medici er en stor guide. Varje dag framöver släpps två nya lag.

20. SIENA

Siena får starta säsongen (i och med spelskandalen) med sex minuspoäng vilket givetvis är ett handikapp. Det är inte så att det inte går att ta igen (se bara på Atalanta förra säsongen) men om man har en av Serie A:s svagaste trupper, som Siena har, blir det genast tuffare. Jag tror inte Serse Cosmi passar in som tränare var som helst och hans taktiska kunnande är säkert inte bland de bästa i Serie A, men Cosmi är en modig tränare och en mycket bra motivator. Är det någon som passar väl in i uppgiften att hämta ikapp sex minuspoäng och rädda kvar Siena kan det vara han.

Gaetano D´Agostinos klokhet på mittfältet är alltid något att bygga kring och det är inte omöjligt att många klubbar kommer ångra att de inte värvade Zenit-rymlingen Alessandro Rosina efter säsongen. Men försvaret ser inte speciellt starkt ut på papperet och vem ska ersätta Mattia Destros giftiga anfallsspel? Man kan fortfarande komma att förstärka truppen men just nu saknar laget både kreativa spelare, duktiga försvarare och giftiga målskyttar. Jag tror det blir degradering.

Vad kan hända innan mercaton stänger?
Ytterligare en anfallare måste och lär värvas. Helst en anfallare kapabel att göra tio mål eller fler. Värvar man t ex Floccari, Caldirola och en duktig mittfältare ökar chanserna att klara sig kvar rejält.

Startelvan (3-5-2): Pegolo, Dellafiore, Paci, Neto; Mannini, D`Agostino, Vergassola, Valiani, Del Grosso; Rosina, Calaiò,.
Truppen i övrigt:
Försvar: Contini ,Angelo, Belmonte, Vitiello, Terzi, Rubin
Mittfält: Verre, Bolzoni, Parravicini, Sestu,
Anfall: Larrondo, Bogdani, Giannetti, Acosta.

Nyckelspelaren: Gaetano D´Agostino
Det var ett tag sedan Juventus och Real Madrid var intresserade av mittfältaren (efter säsongen 08/09). D´Agostino kommer nog aldrig göra en så stark säsong igen men det rör sig fortfarande om en bra spelare med god spelförståelse och skickliga fötter. Om Siena ska hålla sig kvar krävs nog en stark säsong av den Palermo-födde mittfältaren.

Genombrottet: Valerio Verre
Genoa fick med sig halva delägarskapet av Verre i Destro-affären men skickade sedan iväg honom till Siena på lån. Jag tror han kommer visa sig för bra för att hållas utanför startelvan alltför länge. Verre är en speciell talang med många kvalitéer.

Frågetecknet: Emanuele Calaiò
Förra säsongen sprutade Calaiò in mål innan han blev skadad. Anfallaren är ingen stjärna utan lever på hårt jobb och målkänsla. Kan han verkligen upprepa förra säsongens första halva?

Håll även ögonen på: Alessandro Rosina
Provspelade och imponerade tillräckligt för att Siena ville kontraktera honom.
När Rosina lämnade Italien för Zenit var han en snabbfotad och giftig offensiv mittfältare. Det var ett tag sedan, men jag har svårt att tro att han inte har något kvar i sina fötter.

19. CATANIA
Klubben har länge skötts på ett utmärkt sett av president Pulvirenti och sportdirektör Lo Monaco. Man har fyndat i Sydamerika (främst då Argentina) och blandat det med att nästan alltid pricka in en tränare som gjort succé (t ex Marino, Mihajlovic, Montella). Frågan är vad som händer nu när Lo Monaco inte finns kvar (försvann till Genoa där han sedermera hamnade i onåd hos Preziosi) och Pulvirentis flygplansbolag Wind Jet går åt skogen? Förmodligen kommer det få negativa effekter.

När det gäller tränarfrågan ser det däremot ljusare ut. Rolando Maran gjorde ett otroligt jobb med Varese förra säsongen och höll på att ta upp dem till Serie A. Räkna med snabba omställningar och offensivt tänk. Men frågan är om spelarmaterialet räcker? Mittfältet ser bra ut men försvaret är bräckligt och anfallet ser lite tunt ut.

Kan verkligen Legrottaglie upprepa sin fina fjolårs-säsong? Kan Almiron motivera sig tillräckligt? Försvinner Gomez? Eller blir han kvar och har han i så fall huvudet kvar i Florens och Milano? Duger verkligen Bergessio som lagets bästa striker? Skulle det inte behövas fler förstärkningar? Många frågetecken som jag inte är så säker på att de faller väl ut.

Min känsla är att det efter sju år nu kan vara färdigspelat i den högsta serien.

Vad kan hända på mercaton innan den stänger?
Här finns det saker som skulle kunna ändra på mitt tips eftersom jag tycker truppen behöver spetsas till. Kommer t ex talangen Giuseppe De Luca (Varese) har man plötsligt ett bra offensivt alternativ. Men det känns som att alla eventuella nyförvärv bara kommer ske om någon spelare lämnar klubben (Pulvirenti lär inte öppna upp plånboken) vilket gör att jag har svårt att tro att laget förstärks nämnvärt.

Startelvan (4-3-3): Frison, Alvarez, Spolli, Legrottaglie, Marchese; Almiron, Lodi, Izco; Gomez, Bergessio, Castro.
Truppen i övrigt:
Försvar: Potenza, Bellusci, Capuano, Paglialunga
Mittfält: Salifu, Ricchiuti, Biagianti, Llama, Barrientos
Anfall: Lanzafame, Antenucci, Morimoto, Doukara.

Nyckelspelaren: Francesco Lodi
Var en av Serie A:s bästa mittfältare förra säsongen. Hans intelligens, skicklighet på fasta situationer och smarta passningsspel var då en ovärderlig nyckel i Catanias framgångar. Han blir lika viktig i år.

Genombrottet: Alberto Frison
Förra säsongen var han en av Serie B:s bästa målvakter. Den här säsongen kan han tillhöra de främsta i den högsta serien.

Frågetecknet: Nicola Legrottaglie
Överraskade ifjol med att vara otroligt stabil. Det kändes som om han plockade fram ett nionde liv. Har han verkligen ett tionde?

Håll även ögonen på: Lucas Castro
Detta kan vara nästa fynd från Argentina. En flexibel spelare som både kan spela på mitten och som ytter-anfallare.

Publicerad 2012-08-15 kl 09:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå