POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
11å

Mellberg: Hoppas att jag inte är petad

In och ut ur Juventus som en en jojo.
Situationen är ovan för Olof Mellberg.
Men petad?
-Det hoppas jag inte, tränaren roterar ganska friskt i laget, säger han till TT.

Först fick det färska serie A-proffset inte en minut mot Zenit S:t Petersburg när gruppspelet i Champions league drog igång. Sedan spelade han sin tredje raka och hela ligamatch i söndags mot Cagliari - varpå han ställdes helt utanför truppen mot Catania i onsdags.
Inte undra på att kompisar hört av sig från Sverige.
-Folk har ringt och frågat "är du inte med i truppen?", "är du petad?" och det blir kanske någon rubrik om det här och där.
Hur är det då? -Det är inte någon som är petad egentligen, han (tränaren Claudio Ranieri) roterar i laget. I ligan är jag en av dem som spelat mest. Vi har gått runt en hel del i hela truppen faktiskt. Men vi får väl se hur det blir, jag vet ju inte hur han tänker, säger Mellberg.

Hård konkurrens

Har du en känsla av att Ranieri inte hittat backlinjen än? -Jag vet inte, vi har släppt in väldigt få mål, tre på sju tävlingsmatcher, och försvaret har gjort det bra. Det är Chiellini (Giorgio), Legrottaglie (Nicola) och jag som spelat på de tre mittbacksplatserna och de är italienska landslagsmän båda två...det är klart det är tuffare konkurrens här än i Aston Villa.
-Och märker tränaren att han har framgång med ett rotationssystem är det väl lätt att han fortsätter med det.
Nöjd med första tiden? -På försäsongen gick det riktigt bra. Premiären (mot Fiorentina) gick inte lika bra. Hade vi vunnit med 1-0 hade det varit okej, men de fick 1-1 när jag hamnade i situationen att jag markerade han (Alberto Gilardino) som gjorde mål. Det kände jag att kunde gjort bättre.
-Annars har det varit stabilt.
Sampdoria borta på lördag kväll. Är det in igen som gäller? -Jag vet inte, vi får inte laget förrän på matchdagen.

Imponerad av Zlatan

Omgångens hetaste match är derbyt mellan Inter och Milan på San Siro på söndag. En sån där match som Zlatan Ibrahimovic älskar.
Mellberg är imponerad av kompisens ligastart.
-Jag har sett honom lite grann och det har varit kul att se. Det verkar som att de har ett bra go i laget och han ser verkligen laddad ut och vill prestera både för sig själv och för laget. Det märks.
Att Zlatan fortfarande är populär i Turin efter åren i Juventus märker Mellberg också.
-Han är otroligt stor i hela Italien och som svensk är det klart att det snackas en del med mig om honom.
Kan ni träffas, med tanke på rivaliteten mellan klubbarna?
-Det är allvar när det kommer till match, men man måste kunna vara kompisar och umgås. Det ska nog inte vara några problem. Men vi har inte hunnit träffas än.

TT

Publicerad 2008-09-27 kl 15:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå