Serie A

Dries Mertens visade i kväll att han är en man för Napolis startelva.
Anfallaren blev hattrickskytt i 5-1-segern mot Empoli i Serie A.
- Jag ville göra ett (hattrick) den här säsongen också, säger han till Sky Sport Italia.

Napolis belgiske anfallare Dries Mertens har under inledningen av den här säsongen inte varit helt ordinarie i startelvan och både fått börja på bänken så väl som från start. I kväll fick han chansen från start mot Empoli i ligan och visade fin form.

Men det var en annan Napoli-stjärna som gav laget ledningen i matchen. Lorenzo Insigne tryckte redan i den nionde minuten in 1-0 till hemmalaget före Mertens tog över showen. Anfallaren utökade i den 38:e minuten till 2-0, i den 64:e minuten till 3-1 och slutligen i den fjärde övertidsminuten till 5-1.

Mertens blev därmed bäste belgiske målskytt i Serie A genom tiderna med sina 72 mål i Napoli-tröjan. I höst är han hittills noterad för sju mål i ligan.

- Jag har spelat i två år som anfallare och har fått ett hattrick, så jag ville göra ett den här säsongen också, säger anfallaren till Sky Sport Italia.

- Laget gör det väldigt bra och vi har många individuellt skickliga spelare, så vi försöker att göra det bästa av det och växa tillsammans, fortsätter han.

Napoli lyfte i och med segern till andraplats i tabellen och har nu tre poäng upp till Juventus i serieledning och tre poäng ner till Inter på tredjeplats i Serie A. Däremot har båda konkurrenterna en match mindre spelad.