Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Milans förslag: Så kan nya arenan se ut

Serie A

Milan tar kliv mot en flytt.
Klubben har kommit med ett arenaförslag till kommunen och dessutom publicerat en bild på hur en ny stadion kan komma att se ut.

2:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Milan-Verona.

Turerna kring San Siro har varit många. Först var det tänkt att den klassiska arenan skulle rivas, men lokala myndigheter satte sig på tvären och skyddas från rivning från och med år 2025.

Därför kan Inter och Milan flytta isär och nu tar den rödsvarta klubben ett första steg mot ett nybygge.

Milan meddelar på sin hemsida att första förslag på en ny arena har presenterats för byggnadsnämnden i stadsdelen San Donato, en förort till Milano, där klubben vill exploatera mark. De rödsvarta vill uppföra en stadion med kapacitet för 70 000 åskådare, där klubben bland annat ska ha ett högkvarter och ett museum. Dessutom ska ett enormt grönområde finnas runt området.

Annons

- I över fyra år har vi med övertygelse inlett en resa med målet om att ge vår klubb en av världens bästa arenor, som kan ge oss en framgångsrik och hållbar framtid. Det här symboliserar det preliminära steget i utvecklingsprocessen, men samtidigt är det ytterligare ett bevis på vårt ägarskapsengagemang för att garantera kontinuerlig tillväxt för Milan, både på och utanför planen.

San Francesco, området där Milan vill bygga, ligger ungefär fyra mil från stadskärnan. San Siro ligger nästan mitt i smeten, drygt åtta kilometer till landmärket Duomo di Milano.

Förslaget på hur Milans nya arena kan se ut. 

Publicerad 2023-09-27 kl 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto