Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Mourinho klar för Inter

José Mourinho blir ny tränare i Inter. Och Zlatan Ibrahimovic får världens mest noggranne tränare.
-Han lämnar inget åt slumpen. Det är inga tillfälligheter att han vunnit så mycket, säger Fredrik Söderström som hade Mourinho som tränare i Porto.

Efter en längre tid av intensiva spekulationer bekräftar Inter nu att förre Chelseatränaren José Mourinho, 45, är mannen som ska fortsätta utveckla Zlatan Ibrahimovic och göra Inter till en guldkandidat även i Champions league-fotbollen.

Portugisen tvingades lämna Chelsea i september i fjol efter klubbens mest framgångsrika tid i historien. Nu har han skrivit på ett treårskontrakt med Inter.

Svenske mittfältaren Fredrik Söderström fick stort förtroende under Mourinho i FC Porto i början av 2000-talet. Han är inte det minsta förvånad att Mourinho hamnar i Milano.
-Mourinho är en riktigt bra tränare och har stor respekt med sig. Han kommer säkert göra bra resultat i Inter också, säger Söderström till TT.

När José Mário dos Santos Félix Mourinho, som han egentligen heter, kom till Porto från Leiria 2002 var klubben ett mittenlag. Kort därefter slutade Porto trea i ligan.

Säsongen efter vann samma lag ligan, portugisiska cupen och Uefacupen. Året därpå tog laget hem ligan - och Champions league.

-Han är så otroligt noggrann och läser av motståndarna in i minsta detalj. Självklart kommer han lyckas i Italien också, säger Söderström, som även påstår att Mourinho inte är lika stenhård som många vill tro.
-Han är en riktig showman som gillar att ha en bild utåt och en bild inåt. I gruppen lyssnar han alltid vad spelarna har att säga och ger otroligt mycket feedback.
-När det sedan handlar om bilden utåt är den ju en helt annan, men han är sådan och han gillar det.

Publicerad 2008-06-02 kl 14:58
Annons
Annons
Annons