Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Mutu lämnar Fiorentina?

FLORENS. Det blåser snåla vindar i Florens och nu fruktar stadens fotbollsälskare att Adriano Mutu är på väg att lämna.
-Han kan mycket väl ha en ny klubb på gång, säger Fiorentinas sportchef Pantaleo Corvino.

Adrian Mutu har av Fifa dömts att betala drygt 100 miljoner i skadestånd till Chelsea och det är detta man tror ligger bakom att rumänen nu vill ha löneförhöjning.

-Jag har fört hans krav vidare till ägarfamiljen, säger Fiorentinas sportchef Pantaleo Corvino.

Mutu tjänar idag cirka två miljoner euro netto men vill ha en ny lön på minst 3.6 miljoner och Corvino utesluter inte att han redan nu har en ny klubb på gång.

– Jag tror att det är så det ligger till. Under sina år i Fiorentina har Mutu alltid visat hur mycket han älskar den här klubben och när han nu kommer med en sådan här förfrågan kan det mycket väl vara något i bakgrunden, säger Corvino.

Mutu själv var mycket tystlåten, nästan lite nedstämd, då han på fredagen förklarade hur han ser på de senaste dagarnas kaos.

– Jag vet inte vad som händer i Florens eftersom jag är helt koncentrerad på vår första match i EM men det enda jag kan säga är att alla måste komma ihåg hur mycket staden och Fiorentina betyder för mig, vilket jag också tycker att jag bevisat. Jag har också visat att pengar aldrig haft den avgörande betydelsen för mig men nu är situationen mer komplicerad vilket också hänger samman med det som händer mellan Chelsea och mig.

Prislappen blir hög

Kommer Fiorentina inte överens med sin superstjärna väntar en försäljning.
– Amauri kostade ju 25 miljoner euro när han gick till Juventus och om man
tycker att Mutu är sämre så skall man ta mindre betalt. Tycker man däremot att han är bättre skall man ta mer betalt, svarar Corvino på frågan hur mycket man kommer att begära i övergångssumma.

Publicerad 2008-06-07 kl 14:01
Annons
Annons
Annons