Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Napoli av med två poäng - Stjärnan avstängd i sex månader

Napolis chanser att utmana Juventus minimeras. Laget straffas med två poängs avdrag för inblandning i uppgjorda matcher och kaptenen Paolo Cannavaro stängs av i sex månader.

Italienska fotbollförbundet har beslutat att straffa Napoli med två poängs avdrag för inblandning i den så kallade Scommessopoli-skandalen med uppgjorda matcher.
Dessutom stängs kaptenen Paolo Cannavaro av i sex månader. Gianluca Grava får en lika lång avstängning och Matteo Gianello stängs av i hela tre år och tre månader.

Matchen som berörs är mot Sampdoria i maj 2010. Målvakten Gianello, som straffas hårdast, ska ha frågat backarna om de ville vara med på en uppgjord match men backarna, som får betydligt mildare straff, ska ha nobbat. De straffas ändå eftersom de valde att hålla tyst trots att de är skyldiga att anmäla misstänkt uppgjorda matcher
Åklagaren Stefano Palazzi ville se ett poängs avdrag och en böter på en knapp miljon kronor men italienska fotbollförbundet valde att ta två poäng av Napoli istället.

Inför poängavdraget låg Napoli trea i ligan, på den sista Champions League-platsen. Den går nu till Lazio medan Napoli tappar till femte plats.

Både Italiens fotbollsförbund och rättsväsendet i landet utreder en omfattande spelhärva i de två högsta ligorna i Italien. Under hösten har Sienna fråntagits sex poäng, Atalanta två och Torino en poäng i serie A-fotbollen.

Publicerad 2012-12-18 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons