Napoli vidare i cupen efter stökig match – varsin utvisning mot Lazio

Serie A

Napoli är framme i semifinal i italienska cupen.
På tisdagen slog de Lazio med 1-0, i en match som innehöll två röda kort.

Tisdagens kvartsfinal i den italienska cupen mellan Napoli och Lazio på Sao Paolo blev minst sagt händelserik. Napoli tog ledningen efter bara två minuter när Lorenzo Insigne vände bort en försvarare och lirkade in 1-0 från snäv vinkel.

Lazio gick en gyllene chans att kvittera åtta minuter senare när Elseid Hysaj sparkade ner Felipe Caicedo i straffområdet och blev varnad. Men skyttekungen Ciro Immobile halkade när han skulle slå straffsparken och bollen gick i en båge över ribban.

Det gula kortet skulle dock straffa sig för Hysaj. Tio minuter senare fällde han Immobile vid mittlinjen i en kontring och fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Lazio skulle också få en man utvisad, då Lucas Leiva fick syna det röda kortet när han protesterade mot ett gult kort han fick för en duell vid mittplan efter 25 minuter.

Resten av matchen var förhållandevis lugn och Napoli höll undan för en seger med 1-0. De blev därmed det första laget som tagit sig vidare till semifinal i den italienska cupen den här säsongen.

Publicerad 2020-01-21 kl 22:59