POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Napolis president: "Ge polisen samma rättigheter som i England"

Foto: Scanpix

Näste man att ge sig in hetluften kring oroligheterna som den senaste tiden omgett italiensk fotboll är citatmaskinen tilllika Napolis president Aurelio De Laurentiis.
- Vi är ett maffialand där Angelino Alfano (Italiens inrikesminister) inte kan göra det som en åttaåring hade klarat, säger Aurelio De Laurentiis.

De senaste veckorna har flertalet tråkiga händelser omgett italiensk fotboll. Roma-supportrarna har sedan en tid tillbaka gett sig in på krigstigen mot klubbens president James Pallota. Cagliari-fansen stormade i sin tur Albin Ekdals träning och till det tillkommer nu söndagens incidenter inför och under Turin-derbyt.

Nu har Napolis president Aurelio De Laurentiis uttalat sig kring de oroligheter som omgett italiensk fotboll den senaste tiden. De Laurentiis som är känd för att inte spara på orden dundrar sin vana trogen på rejält när han ger sig in i diskussionen.

- Vad ska jag säga om de senaste händelserna. Italien är ett maffialand och maffians huvudstad. Vi har Ndranghete (Kalabriens maffia) och Cammoran (Neapel-baserad) och är det inte det vi kallar för ett vackert land, säger De Laurentiis i radioprogrammet Kiss Kiss Napoli enligt Onet.Sport.

De Laurentiis riktar även en rejäl känga mot politikerna och då främst Inrikesminstern Angelino Alfano.

- Det som krävs är att Alfano ser sig själv i spegeln. Jag vet att situationen besvärar honom men han är inte med i matchen. Vi har tidigare sagt åt honom att ge den italienska polisen samma rättigheter som poliserna i England har, men han har inte lyssnat, säger Napoli-presidenten och fortsätter:

- Våldet som vi sett under den senaste tiden har ingenting att göra med de organiserande supportergrupperna. Varför kan inte Alfano göra det som ett åttaårigt barn hade klarat av? Vi har fått nog av känslolösheten som garanterar politiker som honom själv röster.
I England bestämde man sig efter Hillsborough-katastrofen att motarbeta våld men i Italien står alla fortfarande bara och kollar på, säger presidenten i radioprogrammet Kiss Kiss Napoli.

Den 65-årige Napoli-presidenten är en erkänt stor motståndare mot fotbollsrelaterat våld  och hans uttalande i frågan duggar allt tätare efter att Napoli-supportern Ciro Esposito avlidit i samband med finalen i Coppa Italia 2014.

Publicerad 2015-04-27 kl 16:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå