Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
14v

Nedved om Ronaldo-värvningen: "Vissa tyckte att det var galet"

Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus.
Nu berättar Pavel Nedved om spelet bakom kulisserna. 
- Vissa tyckte kanske att det var galet, säger Juventus vice president Pavel Nedved till tjeckiska sajten idnes.cz enligt Football-Italia.

Juventus stod i sommar för den största transferbomben i Europa genom att värva Cristiano Ronaldo från Real Madrid. Turinklubbens vice president och mittfältslegendar Pavel Nedved berättar nu lite mer utförligt om spelet bakom kulisserna före övergången var i hamn. 

- När idéen först föreslogs, så tittade vi bara på varandra och sedan på presidenten (Andrea Agnelli). Kanske väntade Fabio Paratici på att han skulle säga att vi var galna, säger Nedved till tjeckiska sajten idnes.cz enligt Football-Italia.

- Vissa tyckte kanske att det var galet... Vi, Juventus, är i en position där det är väldigt svårt att köpa spelare som är bättre än de i vår startelva, fortsätter han. 

Men Juventus slog till och löste ut Ronaldo för en utköpsklausul på 100 miljoner euro, det vill säga lite mer än en miljard kronor. 

- Vår sportdirektör sa en gång att vi kunde köpa Ronaldo. Vi kände till hans utköpsklausul som hade sänkts till 100 miljoner euro, vilket gjorde det mer realistiskt. Vi var tvungna att gå till presidenten, som tittade på affären ur alla synvinklar och så småningom gav sitt samtycke, säger Nedved. 

- Det var helt rätt beslut för att ta Juventus till där klubben hör hemma. Vi vill vinna Champions League, så det var ett bra drag, fortsätter han. 

Ronaldo är i höst noterad för en assist på tre matcher i Serie A.

Publicerad 2018-09-09 kl 13:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons