Nildén bjöd på show - Juventus krossade Sampdoria

Serie A Femminile

Två mål och en assist.
Amanda Nildén bjöd på show när Juventus krossade Sampdoria med 4-0.

Juventus gästade under söndagseftermiddagen Sampdoria. Och det såg ut som att det skulle bli en tung eftermiddag för gästerna. Sampdoria pressade på samtidigt som franska målvakten, Pauline Peyraud-Magnin hamnade fel i positionsspelet. Men med lite tur för Juventus lyckades hemmalaget inte riktigt med skärpan.

Någon som dock lyckades med det var svenska landslagsspelaren, Amanda Nildén. I den 40:e minuten kunde hon skriva in sig i målprotokollet efter att hon enkelt kunde placera in 1-0. Fyra minuter senare fick hon en boll av Sara Gama som hon sedan kunde spela fram till Barbara Bonansea som kunde utöka.

Sedan dröjde det.

Men i den 77:e minuten nådde Nildén högst på en hörna och nickade i sin tur in bollen bakom Kirvil Schau Odden Sundsfjord.

Matchen slutade till slut 4-0 efter att Annahita Zamanian hittat in till Sofie Cantore som kunde sätta punkt för eftermiddagen.

Nildén spelade hela matchen och Evelina Duljan byttes in i den 69:e minuten.

Publicerad 2022-10-16 kl 16:19