Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ny spelskandal i Italiensk fotboll

Foto: SCANPIX

Italiensk fotboll har drabbats av en ny spelskandal där kriminella grupper tros ha varit med och styrt resultatet över ett dussintals matcher som inkluderar över trettio lag från division tre och fyra.

Den italienska fotbollen verkar på nytt drabbas av en stor spelskandal. Under natten ska polisen ha satt igång en stor utredning (också kallad "Dirty Soccer") kring de lägre serierna i Italien, Lega Pro och Serie D (division tre och fyra) för idrottsbedrägeri.


Utredningen ska ha samordnats med åklagare från antimaffia-roteln i Catanzaro och ett femtiotal personer däribland spelare, ledare och klubbpresidenter ska redan ha arresterats.

Ytterligare sjuttio personer är under utredning.

Gazzetta dello Sport skriver att kriminella grupper ska ha varit med och styrt resultaten över ett dussintals matcher som inkluderar åtminstone trettio lag från Lega Pro och Serie D.

Det står ännu inte helt klart om denna spelskandal är kopplat till den operation som resulterade i att över hundra personer hamnade under utredning sedan mitten av 2011 och där flera matcher från Serie A misstänkts ha varit riggade.

Publicerad 2015-05-19 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons