Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Nye Roma-ägaren "Drömmen är att göra Roma till en toppklubb"

Den amerikanske affärsmannen Thomas DiBenedetto har nu anlänt till Rom. Uppdraget - att köpa AS Roma.

Serie A-klubben Roma är skuldtyngd. Räddningen är en grupp amerikanska investerare som leds av Bostonbaserade finansmannen Thomas DiBenedetto. Gruppen äger redan basebollaget Boston Red Sox. DiBenedetto har nu anlänt till Rom och TT skriver att han från och med onsdag tar över klubben:

- Min dröm är exakt samma som alla miljoner fans: att göra Roma till en toppklubb, med en trupp som kan vinna Serie A varje år och som äntligen kan vara med och utmana i Champions League, säger DiBenedetto till Gazzetta dello Sport.

Banken Unicredit äger för tillfället en stor del av Roma efter att den ägarfamiljen Sensi häromåret tvingades sälja för att klara av sina stora skulder. Rom-klubben är en av de mest skuldtyngda i hela Italien, Gazzettan uppskattar minusresultatet detta år till drygt 370 miljoner kronor.

Om Roma misslyckas med att kvalificera sig till nästa års Champions League riskerar skuldbördan att bli ännu tyngre. För tillfället har sjätteplacerade Roma sex poäng upp till fjärdeplatsen och CL-kval. DiBenetto ser dock inget annat än framgång för klubben - inte minst för att han ska få något tillbaka.

- Att laget vinner är enda sättet att få tillbaka vår investering, sade DiBenedetto.

Publicerad 2011-03-28 kl 21:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons